Yli 80 ihmistä on kuollut ja yli 300 loukkaantunut väentungoksessa Jemenissä

Huthikapinallisten terveysviranomaisten mukaan kuolleita on ainakin 85.

| Päivitetty

Jemenin pääkaupungissa Sanaassa yli 80 ihmistä on kuollut väentungoksessa hyväntekeväisyysjakelun aikana. Huthikapinallisten turvallisuusviranomaisen mukaan ainakin 85 ihmistä on kuollut ja yli 300 loukkaantunut.

Pääkaupunki on Iranin tukemien huthikapinallisten hallussa.

Uutistoimisto AFP:lle nimettömänä puhuneen turvallisuusviranomaisen mukaan kuolleiden joukossa on myös naisia ja lapsia.

Kuolleita ja loukkaantuneita on siirretty läheisiin sairaaloihin ja hyväntekeväisyysjakelusta vastuussa olevat on pidätetty, kapinallisten sisäministeriö sanoi sen tukeman Saba-uutistoimiston jakamassa lausunnossa.

Sisäministeriö ei antanut tarkkaa kuolleiden lukua mutta sanoi "kymmenien ihmisten kuolleen väentungoksen vuoksi joidenkin kauppiaiden satunnaisen rahan jakamisen aikana".

AFP:n kaupungissa olevan kirjeenvaihtajan mukaan väentungos tapahtui koulussa, jossa apua jaettiin.

Tragedia tapahtui vain päiviä ennen id al-fitr -juhlaa, joka merkitsee muslimien pyhän kuukauden ramadanin sekä paastonajan loppua.

Jemenissä puhkesi sisällissota vuonna 2014, kun Iranin tukemat huthikapinalliset valloittivat Sanaan. Se sai Saudi-Arabian johtaman koalition puuttumaan asiaan seuraavana vuonna tukemalla kansainvälisesti tunnustettua hallitusta. Taistelut ovat helpottaneet YK:n asettaman kuuden kuukauden aselevon jälkeen, vaikka se päättyi lokakuussa.

Yli kaksi kolmasosaa maan väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella. Jemen on Arabian niemimaan köyhin valtio.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat