Tuomioistuin katsoi, ettei voi käsitellä epäillyksi nimetyn saksalais­miehen seksuaali­rikos­syytteitä

Saksalaismiehen seksuaalirikossyytteet hylättiin. Tuomioistuin katsoi, ettei sillä ole toimivaltaa käsitellä tapausta.

Vuonna 2007 Portugalissa kadonnut Madeleine McCann saman vuoden toukokuussa otetussa perheen kotialbumikuvassa.

Braunschweigin kaupungissa Saksassa toimiva tuomioistuin on hylännyt seksuaalirikossyytteet saksalaismiehelle, joka virallisesti nimetty epäillyksi Madeleine McCannin katoamistapauksessa, kertovat saksalaislehti Bild ja uutistoimisto Reuters.

Asian eteneminen kaatui, koska tuomioistuin katsoi Bildin mukaan, ettei sillä ei ole toimivaltaa käsitellä tapausta. Tuomioistuin perui myös epäiltyä vastaan tehdyn pidätysmääräyksen, Bild kertoi miehen asianajajan Friedrich Fuelscherin sanoneen.

Saksalaissyyttäjät kertoivat viime vuonna, että ovat asettaneet miehen syytteeseen useista epäillyistä seksuaalirikoksista. Syytteet liittyivät epäiltyihin rikoksiin Portugalissa vuosina 2000–2017.

Madeleine McCann katosi toukokuussa 2007 Portugalissa perheensä lomamatkalla. Perheen kolme lasta olivat jääneet lomahuoneistoon nukkumaan, kun vanhemmat olivat menneet illalliselle hotellialueen ravintolaan. Madeleine katosi huoneesta illallisen aikana.

Noin kolme vuotta sitten uutisoitiin, että tapauksesta epäiltiin miestä, jota on kutsuttu mediassa nimellä Christian B.

”Puhumme seksuaalirikollisesta, joka on aiemmin tuomittu pikkutyttöihin kohdistuneista rikoksista ja joka kärsii parhaillaan pitkää vankeusrangaistusta”, valtionsyyttäjä Hans Christian Wolters totesi vuonna 2020.

Lue myös: Saksalaismiestä epäillään vuonna 2007 kadonneen Madeleine McCannin murhasta – Vanhemmat pitävät tutkinnan uutta suuntaa merkittävänä

Madeleine McCannin katoaminen on ollut myös valtava mediatapahtuma. Tapausta on käsitelty esimerkiksi Netflixin dokumenttisarjassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat