Naapurin pihalle vierinyt lasten kori­pallo johti paikallisen mukaan ampumiseen

Poliisi etsii miestä, jonka epäillään ampuneen neljää ihmistä Pohjois-Carolinassa. Naapurin mukaan ampuminen alkoi, kun lasten koripallo vieri epäillyn pihalle.

Ampuma-aseet ovat nousseet viime vuosina jopa yleisimmäksi yhdysvaltalaisten lasten kuolinsyyksi.

Poliisi etsii Yhdysvalloissa Pohjois-Carolinan osavaltiossa miestä, jonka epäillään ampuneen naapurin 6-vuotiasta tyttöä ja hänen isäänsä.

Paikallisen poliisin tiedotteen mukaan luoti raapaisi myös tytön äitiä. Lisäksi epäilty ampui lähellä ollutta miestä, mutta hän ei haavoittunut.

Perheen isä loukkaantui vakavasti, mutta 6-vuotias tytär on jo päässyt sairaalasta.

Välikohtaus tapahtui tiistai-iltana Yhdysvaltojen aikaa. Asiasta uutisoivat muun muassa uutismedia CNN ja paikallislehdet The Charlotte Observor ja Gaston Gazette.

Paikallisen tv-kanavan WBTV:n haastatteleman naapurin Jonathan Robertsonin mukaan paikalla oli useita lapsia. Lasten koripallo oli hänen mukaansa vierinyt epäillyn pihalle ennen ampumavälikohtausta.

Lapset menivät hakemaan palloa, minkä jälkeen ampuminen alkoi, Robertson kertoi.

Poliisi ei ole vahvistanut ampumisen syytä. WBTV:n mukaan epäilyllä on aiempaa rikoshistoriaa. Hänen kerrotaan aiheuttaneen naapurustolle harmia aiemminkin.

AmpumISET ovat yleistyneet yhdysvaltalaisten lasten kuolinsyynä. Ampuma-aseet ovatkin nousseet joinakin viime vuosina merkittävimmäksi alaikäisten kuolinsyyksi.

Esimerkiksi vuonna 2021 lähes 3 600 amerikkalaista lasta ja nuorta kuoli ampuma-aseista johtuvista syistä.

Alaikäisiä on joutunut ampumisten uhreiksi myös hiljattain.

Viime viikon torstaina väärään oveen koputtanutta 16-vuotiasta poikaa ammuttiin kahdesti Missourin osavaltion Kansas Cityssä. Hän selvisi hengissä, mutta sai muun muassa aivovamman. Tapauksesta epäillään 84-vuotiasta miestä.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kahta lukiolaistyttöä ammuttiin teksasilaisen tavaratalon parkkipaikalla, kun toinen tytöistä oli vahingossa avannut väärän auton oven. Toisen tytön tila on kriittinen, yhdysvaltalaismedia NBC News kertoi keskiviikkona.

Small Arms Survey -tutkimuslaitoksen mukaan Yhdysvallat on maailman aseistautunein yhteiskunta. Sataa ihmistä kohti maassa on 120 asetta, tutkimuslaitos kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat