Meksikolais­viranomaiselle syytteet 40 siirtolaisen kuolemasta

Gonzáles Guerreroa syytetään taposta, vammantuottamuksesta ja virka­rikoksesta. Kymmeniä siirtolaisia kuoli siirtolaiskeskuksen tulipalossa lähellä Yhdysvaltain rajaa.

Siirtolaisia Väli- ja Etelä-Amerikasta osoitti mieltä 40 siirtolaisen kuolemasta tulipalossa. Etummaisessa kyltissä lukee ”valtio tappoi heidät”.

Meksikon siirtolaisviraston johtajalle Salvador González Guerrerolle luettiin lauantaina syytteet 40 siirtolaisen kuolemaan johtaneesta tulipalosta, kertoo uutistoimisto AFP.

Ciudad Juarézissa lähellä Yhdysvaltojen rajaa syttyi maaliskuussa tulipalo, jossa kuoli 40 siirtolaista ja loukkaantui useita.

Gonzáles Guerreroa syytetään taposta, vammantuottamuksesta ja virkarikoksesta. Myös neljä muuta maahanmuutto­viranomaista ja yksi vartija on pidätetty.

Meksikon viranomaisten mukaan palo sai alkunsa, kun yksi siirtolaisista sytytti patjan palamaan sellissä, jossa hän oli 67 muun siirtolaismiehen kanssa, osoittaakseen mieltä mahdollista karkotustaan vastaan. Patjan sytyttänyt siirtolainen on pidätetty.

Palon sytyttyä maahanmuutto- ja turvallisuus­viranomaiset eivät yrittäneet evakuoida siirtolaisia.

Keskuksessa olleet siirtolaiset olivat kotoisin eri puolilta Keski- ja Etelä-Amerikkaa. AFP:n uusimpien tietojen mukaan kuolonuhreista 19 oli Guatemalasta, seitsemän El Salvadorista, seitsemän Venezuelasta, kuusi Hondurasista ja yksi Kolumbiasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat