Yli 20:n arvellaan hukkuneen haaksi­rikoissa Lampedusan saaren edustalla

Italian rannikkovartiosto ei ole kommentoinut haaksirikkoja tai sitä, milloin onnettomuudet ovat tapahtuneet.

Italialaisen pelastusaluksen miehistöä Lampedusan edustalla 15. huhtikuuta.

Yli 20 ihmisen arvellaan hukkuneen Italian edustalla kahdessa eri haaksirikossa, YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ilmoitti maanantaina.

Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

”Kaksi haaksirikkoa Lampedusan edustalla, 22 kadonnutta. Otamme osaa kaikkien niiden puolesta, jotka ovat menettäneet perheenjäsenensä”, UNHCR:n Italian edustaja Chiara Cardoletti sanoi Twitterissä.

”Tarvitaan toimia, joiden avulla tilanteet sekä lähtö- että kauttakulkumaissa saadaan vakautettua. On myös vähennettävä niitä syitä, jotka saavat monet vaarantamaan henkensä merellä”, Cardoletti kirjoitti.

Lampedusa sijaitsee Sisilian eteläpuolella, lähempänä Pohjois-Afrikkaa kuin Manner-Italiaa. Saarelta on noin 110 kilometrin matka Tunisian rannikolle.

UNCHR:n tiedottajan Federico Fossin mukaan ensimmäisestä haaksirikosta selvisi elossa 36 ihmistä. He kertoivat Italian rannikkovartiostolle, että haaksirikossa kuoli 19 ihmistä sen jälkeen, kun vene osittain upposi.

Toisessa haaksirikossa kuoli kolme ihmistä, Fossi kertoi AFP:lle, mutta korosti, että tapahtuman yksityiskohdat ovat yhä epäselviä.

AFP ei tavoittanut Italian rannikkovartioston edustajia kommentoimaan väitteitä tai sitä, milloin haaksirikot ovat tapahtuneet.

Italian sisäministeriön mukaan maahan on saapunut meriteitse tänä vuonna yli 36 000 ihmistä, kun vastaava luku viime vuonna oli noin 9 000.

Kansainvälinen siirtolaisjärjestö IOM on kirjannut tähän mennessä vuoden 2023 aikana jo 537 kuolemaa tai katoamista Keski-Välimerellä, jota pidetään maailman vaarallisimpana rajanylityspaikkana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat