Israel pidätti jordanialaisen kansan­edustajan aseiden sala­kuljetuksesta epäiltynä

Kansanedustaja Imad al-Adwan pidätettiin lauantaina yrityksestään salakuljettaa aseita Länsirannalle, Jordanian ulkoministeriö on vahvistanut.

Hebronin kaupunki Länsirannalla 32 kilometriä Jerusalemista lounaaseen. Kuva on viime perjantailta.

Israel on pidättänyt Jordanian kansanedustajan, jonka epäillään yrittäneen salakuljettaa aseita miehitetylle Länsirannalle, kertoo Jordanian ulkoministeriö.

Asiasta kirjoittavat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC sekä uutistoimistot AFP ja Reuters.

Jordanialaisen uutistoimisto Ammonin mukaan kansanedustaja Imad al-Adwan pidätettiin lauantai-iltana Allenbyn rajanylityspaikalla. Allenbyn silta yhdistää yhdistää Länsirannan ja Jordanian toisiinsa.

Imad al-Adwan, 35, on Jordanian parlamentin Palestiina-komitean jäsen. Hän on näkyvässä asemassa toimiva kansanedustaja, joka vastustaa kiivaasti Jordanian rauhansopimusta Israelin kanssa.

Sosiaalisessa mediassa levinneen videon mukaan viranomaiset kertoivat löytäneensä kansanedustajalta 12 konekivääriä ja 270 muuntyyppistä ampuma-asetta. Videon todenperäisyyttä ei ole kyetty vahvistamaan.

Israelin edustajat tai paikalliset tiedotusvälineet eivät ole kommentoineet tapausta.

Jordanian ulkoministeriön tiedottaja lupasi yrittää ratkaista tapauksen ”mahdollisemman pikaisesti”, kirjoittaa BBC.

Israelin turvallisuuspalvelu Shin Bet on yrittänyt selvittää, kenelle tai keille asetoimitus oli tarkoitettu ja oliko kansanedustaja syyllistynyt salakuljetukseen myös aiemmin.

Israelin ulkoministeri Eli Cohen kertoi paikalliselle tv-kanavalle antamassaan haastattelussa, että al-Adwanin pitäisi vastata teostaan tuomioistuimessa, uutisoi Reuters.

Imad al-Adwanin pidättäminen Israelin hallitsemalla rajanylityspaikalla uhkaa luoda uusia jännitteitä naapurimaiden lähes kolme vuosikymmentä kestäneen konfliktiherkän tilanteen keskelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat