Fox Newsin tähti­juontaja Tucker Carlson jättää kanavan

Carlson, yksi Fox Newsin tunnetuimmista juontajista, on aiemmin antanut runsaasti mediatilaa Trumpin perättömille vaalivilppiväitteille ja salaliittoteorioille.

Tucker Carlson on yksi Foxin tunnetuimmista ja räväkimmistä juontajista.

| Päivitetty

Fox Newsin kärkijuontajiin kuuluva Tucker Carlson jättää Fox Newsin. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto AFP ja yhdysvaltalaislehti The Washington Post.

”Fox News Media ja Tucker Carlson ovat sopineet asiasta. Kiitämme Carlsonia hänen työstään kanavan eteen”, Fox News kirjoittaa tiedotteessaan.

The Washington Post kuvailee ilmoitusta täydeksi yllätykseksi, myös Carlsonin kollegoille.

”Oho”, yksi kanavan tuottajista viestitti lehdelle.

Ilmoitus tulee vain päiviä sen jälkeen, kun Fox News ilmoitti maksavansa runsaan 700 miljoonan euron korvaussumman äänestyslaitteita valmistavalle Dominionille osana sovitteluratkaisua oikeustapauksessa.

Kyse on entisen presidentin Donald Trumpin kannattajien vuoden 2020 presidentinvaaleissa levittämistä salaliittoteorioista, joiden mukaan vaalit olisivat olleet vilpilliset Dominionin valmistamien äänestyslaitteiden vuoksi.

Dominion vaati kunnianloukkausjutussa 1,6 miljardin dollarin (1,46 miljardin euron) korvauksia äänestyslaitteiden peukalointia koskevista perättömistä väitteitä, joita monet haastateltavat esittivät Fox Newsillä. Kanavan toimittajat eivät haastaneet haastateltavien sanomisia.

Carlson, yksi Foxin tunnetuimmista juontajista, on aiemmin antanut runsaasti mediatilaa Trumpin perättömille vaalivilppiväitteille ja salaliittoteorioille.

Mielenosoittaja piteli kylttiä, jossa syytettiin Tucker Carlsonia valehtelusta, Fox Newsin toimituksen ulkopuolella New Yorkissa 11. huhtikuuta.

Tosin maaliskuun alussa oikeuden asiakirjoista selvisi, että Carlson ei ajattele Trumpista niin lämpimästi.

”Vihaan häntä intohimoisesti”, Carlson sanoi Trumpista.

Carlson aloitti Fox Newsillä vuonna 2009. Hänen juontamansa oma ajankohtais- ja keskusteluohjelma Tucker Carlson Tonight alkoi marraskuussa 2016, ja se on sen jälkeen ollut yksi Yhdysvaltain katsotuimmista ajankohtaisohjelmista.

Fox News korvaa Carlsonin vetämän ohjelman uudella ohjelmalla, jota juontavat aluksi useat Fox Newsin juontajat. Ohjelman nimi on Fox News Tonight, ja sille etsitään kanavan mukaan vakituista juontajaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat