CNN-kanavan ankkuri Don Lemon erotettiin: ”Olen tyrmistynyt”

”Olisin kuvitellut, että joku johdosta olisi ymmärtänyt kertoa minulle asiasta suoraan”, erotettu Don Lemon kirjoittaa. CNN:n mukaan Lemon ei puhu totta.

Yhdysvaltalaisen CNN-kanavan ankkuri Don Lemon on erotettu. Kuvassa Don Lemon vuonna 2019.

| Päivitetty

Yhdysvaltalaisen CNN-kanavan tunnettu ankkuri Don Lemon on erotettu. Lemon ilmoitti asiasta viestipalvelu Twitterissä julkaisemassaan päivityksessä.

Hän ehti työskennellä CNN:llä 17 vuotta. Hän kertoi saaneensa tietää lähdöstään tänä aamuna agentiltaan.

”Olen tyrmistynyt. Olisin kuvitellut, että joku johdosta olisi ymmärtänyt kertoa minulle asiasta suoraan”, Lemon kirjoittaa.

CNN itse kirjoittaa Twitterissä, että Lemonin sanomiset eivät pidä paikkaansa. Kanavan mukaan ”Lemonille annettiin mahdollisuus tavata johtoa, mutta sen sijaan hän päätyi laittamaan tiedotteen Twitteriin”.

Viimeisimpänä tehtävänään Lemon juonsi CNN This Morning -ohjelmaa Poppy Harlow’n ja Kaitlan Collinsin kanssa. Hän osallistui lähetykseen vielä maanantaina.

Variety-media kertoi huhtikuun alussa väitteistä, joiden mukaan Lemon olisi kohdellut naispuolisia kollegoitaan epäsopivasti.

Alkukeväästä hän myös totesi suorassa lähetyksessä, että yli viisikymppinen poliitikko Nikki Haley ei ole enää parhaassa iässään ja että nainen on parhaimmillaan noin kaksi-, kolme- tai ehkä vielä nelikymppisenä. Kommentit herättivät paljon kritiikkiä.

Lemon sanoo Twitter-päivityksessään, ettei ollut saanut tähän mennessä mitään viitteitä siitä, ettei voisi jatkaa työtään.

CNN julkaisi Lemonin lähdöstä lausunnon maanantai-iltana. Lausunnossa toimitus­johtaja Chris Licht kiitti Lemonia kuluneista vuosista ja toivotti hänelle kaikkea hyvää jatkoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat