Jo yli 80 ruumista löydetty, osalliseksi epäilty pastori otettu kiinni

Kenian poliisi on ottanut kiinni miespastorin, jota epäillään osallisuudesta kuolemiin. Mies kuulunee kultin johtohahmoihin, ja Nationin mukaan hänet löydettiin samaiselta tontilta lukemasta Raamattua.

Kultin uhriksi joutunut lapsi pelastettiin metsästä Shakaholassa Keniassa maanantaina.

| Päivitetty

Kulttitutkintaan liittyvässä etsinnässä Shakaholan kylässä Keniassa on löydetty jälleen uusia ruumiita. Etsinnät aloitettiin perjantaina Good News International -kirkon johtajan Paul Mackenzien mailla.

Tiistaina alkuiltapäivällä kuolleita kerrottiin olevan kaikkiaan 89.

Tapausta tiiviisti seuranneen kenialaisen Nation-median mukaan kahdeksan kuolemista on kirjattu erillään, huhtikuun puolivälissä tehdyn poliisiratsian jälkeen. Tuolloin poliisi teki vihjeen perusteella etsinnän taloon, jossa oli määrä olla käynnissä jonkinlainen rukoustilaisuus.

Ratsian yhteydessä löydetyistä, jo huonossa kunnossa olevista ihmisistä siis kahdeksan olisi kuollut. Näin ollen perjantaina käynnistyneissä etsinnöissä ruumiita olisi kaivettu esiin 81.

Kulttijohtajaksi kuvaillun Paul Mackenzien on väitetty kehottaneen seuraajiaan näännyttämään itsensä nälkään, jotta nämä tapaisivat Jeesuksen. Mackenzie on poliisin huostassa.

Nation kertoi maanantaina, että poliisi on ottanut kiinni pastoriksi esittäytyneen miehen, jota epäillään osallisuudesta tapahtumiin. Mies kuulunee kultin johtohahmoihin, ja Nationin mukaan hänet löydettiin samaiselta tontilta lukemasta Raamattua. Tontilla on kokoa noin 800 eekkeriä eli yli kolme neliökilometriä.

Maanantain etsinnöissä yhdeksän ihmistä saatiin pelastettua nälkäkuoleman partaalta. Heistä viisi oli kuitenkin kriittisessä tilassa ja kuljetettiin sairaalaan.

Maanantaina alueelta tehtiin myös etsintöjen siihen asti suurin yksittäinen hautalöytö, seitsemän ihmisen yhteishauta.

Tällä hetkellä poliisi epäilee, että osa uhreista ei ole nääntynyt nälkään vaan heidät on kenties tapettu, Nation kertoo.

Kenian presidentti William Ruto kommentoi tapausta ensimmäistä kertaa maanantaina. Hän kutsui Mackenzietä törkeäksi rikolliseksi.

”Terroristit käyttävät uskontoa hyväkseen karmeissa teoissaan. Mackenzien kaltaiset ihmiset toimivat täysin samoin”, hän sanoi Nationin mukaan.

Ruto totesi, että kultti­johtaja Mackenzie ja hänen kaltaisensa kuuluvat vankilaan.

Juttua muokattu 25.4. kello 15.41: Artikkelissa kerrottiin aiemmin tiistaina, että perjantaina alkaneissa etsinnöissä olisi löydetty 83 ruumista. Tuolloin ruumiita oli tiedossa 83, mutta tällä hetkellä saatavilla olevien tietojen perusteella vaikuttaa siltä, että osa kuolemista on kirjattu muussa yhteydessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat