Joe Biden ilmoitti tavoittelevansa jatkokautta

Yhdysvaltain nykyinen presidentti Joe Biden, 80, ilmoitti aikaisin tiistaiaamuna paikallista aikaa pyrkivänsä demokraattien presidenttiehdokkaaksi.

| Päivitetty

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tavoittelee jatkokautta vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

Hän kertoi jatkoaikeistaan Twitterissä, jossa hän julkaisi kampanjan aloitusvideon. Biden korosti ”henkilökohtaista vapautta” ja hyökkää ”ääriaineksia” vastaan.

Video luo vastakohtaa demokraattien presidentti Bidenin Yhdysvaltojen ja hänen republikaanisen edeltäjänsä näkemyksen välille.

”Vapaus – henkilökohtainen vapaus – on olennaista sille, keitä olemme amerikkalaisina”, Biden sanoo kolmen minuutin videollaan.

Bidenin virallisesta ilmoituksesta hakea jatkokautta vuoden 2024 presidentinvaaleissa kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja STT.

Kampanjavideolla on kuvia Bidenistä, ensimmäisestä naisesta Jill Bidenistä ja varapresidentti Kamala Harrisista vierailemassa yhdysvaltalaisilla työpaikoilla ja ammattiliittojen tiloissa. Myös Harris pyrkii jatkokaudelle varapresidenttinä.

Mukaan on koottu myös Bidenin kahden ensimmäisen presidenttivuoden tärkeimpiä tapahtumia, kuten Ketanji Brown Jacksonin vahvistaminen ensimmäisenä mustana naisena korkeimman oikeuden tuomariksi.

”Tämä ei ole aika olla omahyväinen”, Biden toteaa videolla ja viittaa muun muassa edeltäjäänsä Donald Trumpiin, 76.

Joe Bidenin presidenttikausi alkoi tammikuussa 2021. Nyt hän pyrkii toiselle kaudelle. Biden kuvattuna 24. huhtikuuta Washingtonissa DC:ssä päivää ennen kampanjavideon julkaisemista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat