Syyttäjä: Syytetyllä oli ase­arsenaali sänkynsä vieressä

Puolustuksen mukaan Jack Teixeira ei rikkonut aselakeja säilyttäessään aseita.

Oikeudelle esitetyssä valokuvatodisteessa näkyy Jack Teixeiran kotoa löytyneitä aseita.

Yhdysvalloissa salaisten asiakirjojen vuotamisesta syytetty Jack Teixeira piti kotonaan sänkynsä vieressä useita aseita sisältänyttä asekaappia, uutistoimisto Reuters kertoo.

Kaapissa oli muun muassa käsiaseita ja pulttilukkokivääreitä. Liitovaltion poliisi FBI kertoi myös löytäneensä kaasunaamarin ja ammustarvikkeita Teixeiran kotoa.

Syytetyn asianajaja Brendan Kelley sanoi oikeudelle, ettei hänen päämiehensä ole rikkonut aselakeja ja että kaikkia aseita säilytettiin vastuullisesti. Kelley herätti lausunnollaan myös epäuskoa tapauksen tuomarissa, David Hennessyssä, kun asianajaja sanoi Teixeiraa syytettävän salaisten asiakirjojen vuotamisesta vain pienelle ryhmälle internetissä.

Hennessy kysyi Kelleyltä, oliko hän tosissaan väittäessään näin, sillä tuomarin mukaan kuka tahansa alle 30-vuotias tietää, että internetiin ladattu sisältö voi päätyä koko maailman tietoon.

Tuomari ei istunnossa ottanut kantaa suuntaan tai toiseen siitä, pitäisikö Teixeira vapauttaa takuita vastaan. Puolustus oli pyytänyt, että syytetty päästettäisiin vapaaksi tutkintavankeudesta isänsä huomaan 20 000 dollarin takuita ja paikannuslaitteen käyttöä vastaan.

Syyttäjät kertoivat vastustavansa puolustuksen ehdotusta. Syyttäjien mukaan Teixeira pyrkisi mitä todennäköisimmin pääsemään yhteyteen salaisiksi luokiteltuja tietoja haluavien kanssa, jos hänet vapautettaisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat