The Washington Post: Venäjä kipuilee satojen­tuhansien sotilaiden värväämisen kanssa

Sotajohdon vaatimukset lisäsotilaista ovat herättäneet huolta paikallisviranomaisissa, koska ne pelkäävät työvoimapulaa värväysten takia.

Mies käveli Venäjän asevoimien värväysjulisteen ohitse Moskovassa viime viikon tiistaina.

Venäläisviranomaiset pyrkivät salaisiksi luokiteltujen vuodettujen asiakirjojen mukaan värväämään satojatuhansia sotilaita ilman, että he suututtaisivat kansaa. Asiasta kertoo

The Washington Post
-sanomalehti.

Sotajohdon vaatimukset lisäsotilaista ovat herättäneet huolta paikallisviranomaisissa, koska ne pelkäävät työvoimapulaa värväysten takia. Helmikuun puolivälissä Venäjän presidentti Vladimir Putin tuki asiakirjojen mukaan asevoimien ehdotusta, jonka myötä kuluvana vuonna ”värvättäisiin salaa” 400 000 lisäsotilasta hyökkäyssotaa varten.

Salavärväys toteutettaisiin asiakirjojen mukaan määräämällä alueviranomaisia aloittamaan värväyskampanjoita ja jatkamalla vankien värväämistä rintamalle.

Näitä kampanjoita on jo aloitettu eri puolilla Venäjää ja niiden osana on käytetty muun muassa korkealuokkaisesti tuotettuja videoita ja katukuvissa näkyviä julisteita. Videoissa esitetään palvelusta esimerkiksi sankarillisena ja jännittävänä.

Oman lisäpaineensa värväyksille tuo Ukrainan odotettu vastahyökkäys, sillä Venäjä tarvitsee lisäjoukkoja torjumaan sen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat