Prigožin: Wagnerin tarina on loppumassa

Prigožin on toistuvasti syyttänyt Venäjän puolustusministeriötä ryhmänsä tarvitsemien ammusten puutteesta ja petturuudesta.

Wagnerin mainos Moskovassa 17. huhtikuuta.

Venäläisen palkkasotilasyhtiö Wagnerin johtaja Jevgeni Prigožin väittää, että Wagner-ryhmä saattaa pian lakata olemasta.

Asiasta uutisoivat muun muassa uutistoimisto Reuters ja ukrainalainen sanomalehti Ukrainska Pravda.

Prigožin esitti väitteen venäläisen sotabloggaajan perjantaina julkaisemalla videolla, mutta ei ole varmaa, milloin hän on todellisuudessa puhunut.

”Lyhyen ajan sisään Wagner lakkaa olemasta. Meistä tulee historiaa, ei siinä ole mitään murehtimista. Tällaisia asioita tapahtuu”, hän sanoi.

Punasilmäinen sotilas kannustaa mainoksessa liittymään ”voittavaan joukkueeseen”.

Prigožin on toistuvasti syyttänyt Venäjän puolustus­ministeriötä muun muassa ryhmänsä tarvitsemien ammusten puutteesta ja petturuudesta.

Prigožinin sanoi aiemmin, että Wagner lopettaisi iskut Bahmutiin, jotta ukrainalais­joukot voisivat näyttää kaupunkia yhdysvaltalais­toimittajille. Torstaina hän kuitenkin sanoi tämän olleen vitsi.

Aiemmin tällä viikolla Prigožin sanoi, että Wagnerin joukot ovat kärsineet raskaita tappioita sen vuoksi, ettei ryhmä saa riittävästi tukea Moskovasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat