13-vuotiaasta pojasta tuli sankari: pysäytti koulu­bussin, kun kuljettaja pyörtyi

Dramaattinen tilanne tapahtui Michiganin osavaltiossa. Koulubussissa oli lähes 70 koululaista, kun kuljettajan vointi yllättäen heikkeni.

Yhdysvalloissa 13-vuotiaasta pojasta on tullut sankari, kun hän onnistui pysäyttämään turvallisesti koulubussin bussinkuljettajan menetettyä tajuntansa.

Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto AFP.

Dramaattinen tilanne tapahtui keskiviikkona Michiganin osavaltiossa. Koulubussissa oli lähes 70 koululaista Warrenin kaupungista, kun kuljettajan vointi yllättäen heikkeni, ja lopulta hän menetti tajuntansa.

13-vuotias Dillon Reeves ei jäänyt paikoilleen istumaan, vaan tarttui toimeen ja pysäytti bussin keskelle tietä käsijarrusta vetäen, kertoo koulupiirin johtaja.

Viranomaiset julkaisivat tapahtuneesta videon. Videolla kuulee lasten huutavan. Reeves ottaa bussin ohjauksen hallintaansa ja huutaa samalla jollekin, että tämä soittaisi hätänumeroon.

”Warrenin kaupunki on todella ylpeä seitsemäs­luokkalaisesta sankaristamme”, kaupunginvaltuutettu Jonathan Lafferty kirjoitti Facebookissa.

Hän jatkaa ylistämällä poikaa siitä, että tämä tarttui toimeen ja vältti siten sen, ettei tilanteesta kehittynyt ”erittäin traagista onnettomuutta”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat