Kuvernööri: Viisi kylää Belgorodissa ilman sähköä Ukrainan tulituksen takia

HS ei ole pystynyt varmistamaan lauantain väitettyjä iskuja. Kyseessä ei kuitenkaan olisi ensimmäinen kerta, kun Ukraina iskee Venäjän puolelle Belgorodiin.

Belgodorin kuvernööri Vjatšeslav Gladkov jakoi Telegram-kanavallaan kuvan väitetyistä tuhoista Novaja Tavolžankan kylässä. Gladkovin väitteitä ja kuvien todenperäisyyttä ei ole pystytty varmistamaan.

Viisi kylää Ukrainan ja Venäjän rajalla Venäjän puolella olivat lauantaina ilman sähköä Ukrainan tulituksen takia, Belgodorin kuvernööri Vjatšeslav Gladkov väitti Telegram-kanavallaan puoli neljältä lauantaipäivänä.

Gladkovin mukaan Ukraina olisi pommittanut Belgorodin alueella sijaitsevaa Novaja Tavolžankan kylää lauantaina.

”Sähkölinjat vaurioituivat Ukrainan asevoimien pommituksessa. Tämän hetken tietojen mukaan kukaan ei kuollut. Yksi asuintalo vaurioitui vakavasti, kymmenen osittain. Sähkölinjat vaurioituivat, ja neljän kylän asukkaat ovat ilman sähköä”, Gladkov kirjoitti Telegramissa.

Gladkov ei ole sen jälkeen kertonut, onko sähköt saatu palautettua.

Belgodorin alue sijaitsee Länsi-Venäjällä lähellä Ukrainan rajaa.

HS ei ole pystynyt varmistamaan lauantain väitettyjä iskuja. Kyseessä ei kuitenkaan olisi ensimmäinen kerta, kun Ukraina tiettävästi iskee Venäjän puolelle Belgorodiin.

Esimerkiksi lokakuussa 2022 Belgorodia pommitettiin usean päivän ajan. Useat länsimaisetkin tiedustelu- ja mediatiedot viittasivat, että pommittaja oli Ukraina.

Belgorodin alueella asuu yli 1,5 miljoonaa ihmistä. Alueen keskus on noin 400 000 ihmisen Belgorodin kaupunki.

Belgorodin kaupunki on tärkeä tukikohta, jossa Venäjä esimerkiksi kouluttaa sotilaitaan. Alue on ollut Venäjän joukkojen keskeinen toimitusreitti sodassa.

Novaja Tavolžankan kylä sijaitsee alle 40 kilometrin päässä Belgorodin kaupungista, aivan Ukrainan rajalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat