Paavi kehottaa Unkaria avaamaan ovensa ulko­maalaisille ja siirtolaisille

Paavi Franciscus päätti sunnuntaina kolmipäiväisen vierailunsa Unkariin.

Paavi Franciscus vierailulla Unkarin pääkaupungissa Budapestissa. Paavin pitämään ulkoilmamessuun osallistui 50 000 ihmistä.

Paavi Franciscus kehotti sunnuntaina Unkarin kansalaisia ja vallanpitäjiä olemaan avoimempia siirtolaisia kohtaan. Paavin kommenteista kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Pääministeri Viktor Orbánin johtama Unkari on omaksunut jyrkän kielteisen linjan maahanmuuttoon, jota se on perustellut ”kristityn Euroopan” suojelemisella. Franciskuksen mukaan ”suljetut ovet” ovat ”surullista ja kivuliasta” nähtävää, sekä ”Jeesuksen opetusten vastaisia”.

”Ovet, jotka suljemme niiden edestä, jotka ovat ulkomaalaisia tai erilaisia kuin me, siirtolaisten tai köyhien edestä”, paavi sanoi Budapestin keskustassa pitämässään ulkoilmamessussa sunnuntaina.

”Rohkaiskaamme toisiamme pitämään oviamme enemmän auki.”

Paavi päättää sunnuntaina kolmipäiväisen vierailunsa Unkariin. Messuun Budapestin Kossuth Lajosin aukio osallistui AFP:n mukaan noin 50 000 ihmistä. Myös pääministeri Orbán osallistui tapahtumaan.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán (kuvassa keskellä eturivissä) osallistui paavi Franciscuksen pitämään messuun sunnuntaina.

Franciscus keskittyi vierailullaan paljon pakolaisiin ja köyhyyttä tai sotaa pakenevien auttamiseen. Myös ensimmäisenä vierailupäivänään perjantaina paavi lainasi Pyhää Tapania, joka tunnetaan ”kristityn Unkarin” perustajana, ja sanoi tämän ”toivottaneen vieraat tervetulleeksi”.

Vierailunsa aikana paavi myös varoitti nationalismin nousun vaaroista Euroopassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat