Palestiinalais­hallinto: Teini­poika kuoli Israelin pidätys­ratsiassa Länsirannalla

Palestiinan terveysministeriön mukaan iskussa haavoittui lisäksi kuusi ihmistä.

Palestiinalaiset kantoivat Israelin pidätysratsiassa kuolleen 17-vuotiaan teinipojan arkkua Jerikossa maanantaina.

Israelin joukot tappoivat 17-vuotiaan palestiinalaisteinin pidätysratsiassa pakolaisleirillä varhain maanantaiaamuna lähellä Jerikon kaupunkia Länsirannalla, sanoo Palestiinan terveysministeriö.

Terveysministeriön mukaan nuorukainen kuoli pään seudun ampumavammoihin, kertoo Reuters.

Ministeriö kertoo, että iskussa haavoittui lisäksi kuusi ihmistä, joista kolme vakavasti.

Israelin armeijan mukaan sen Aqabat Jabrin pakolaisleirille tekemän pidätysratsian aikana sen joukot ampuivat ”epäiltyjä, jotka olivat ampuneet heitä kohti”.

Sosiaalisessa mediassa levisi videoita ratsiasta. Videoilla näkyi asuinalueella ajava panssaroitujen sotilasajoneuvojen saattue, ja taustalta kuului laukausten ääniä. Paikalla olleen Reutersin toimittajan mukaan Israelin armeija pystytti paikalle tarkastuspisteitä, jotka ohjasivat ihmisiä alueelle ja sieltä pois.

Israelin armeijan maanantain ratsioissa Länsirannalla pidätettiin ainakin 17 ihmistä. Samassa yhteydessä takavarikoitiin myös aseita. Islamilaisen jihad-liikkeen mukaan yksi sen virkamiehistä pidätettiin lähellä Jeninin kaupunkia pohjoisella Länsirannalla.

Palestiinan terveysministeriö kertoi myös toisesta välikohtauksesta, jossa israelilaissotilaat haavoittivat vakavasti 20-vuotiasta palestiinalaista Betlehemissä varhain maanantaiaamuna.

Israelin armeijan mukaan sen turvallisuusjoukot olivat takavarikoineet aseita Betlehemin alueella. Israel ei tiennyt kenenkään kuitenkaan haavoittuneen.

Israelin ja Palestiinan väliset yhteenotot ovat lisääntyneet alkuvuoden aikana, ja israelilaisten siirtokuntien kerrotaan suorittaneen toistuvasti sotilaallisia ratsioita, jotka ovat johtaneet väkivaltaisuuksiin palestiinalaisia kohtaan.

Yhteenotoissa on kuollut tammikuun jälkeen jo yli 90 palestiinalaista ja ainakin 19 israelilaista sekä ulkomaalaista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat