Tuomari epäsi Trumpin pyynnön julistaa oikeuden­käynti tuloksettomaksi

Toimittaja-kirjailija E. Jean Carroll on nostanut oikeusjutun pahoinpitelystä ja kunnianloukkauksesta entistä presidenttiä vastaan. Carrollin mukaan Trump raiskasi hänet vuonna 1996 tavarataloketjun liikkeen sovituskopissa.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump ja toimittaja-kirjailija E. Jean Carroll.

| Päivitetty

Yhdysvaltain entinen presidentti, liikemies Donald Trump vaati maanantaina häntä koskevan oikeudenkäynnin julistamista tuloksettomaksi (englanniksi mistrial). Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja CNN-kanava.

Kyseessä on oikeuskäsittely, jossa toimittaja-kirjailija E. Jean Carroll syyttää entistä presidenttiä pahoinpitelystä ja kunnianloukkauksesta. Carrollin mukaan Trump raiskasi hänet 1990-luvun puolivälissä tavarataloketjun liikkeen sovituskopissa. Trump on myös loukannut Carrollin kunniaa toimittaja-kirjailijan mukaan sen jälkeen, kun hän kertoi raiskauksesta julkisesti. Carroll todisti 27. huhtikuuta oikeudessa Trumpin raiskanneen hänet.

Trump on kiistänyt syytteet.

Trumpin ja hänen asianajajansa Joe Tacopinan mukaan tapauksen tuomari Lewis Kaplan on tehnyt oikeuskäsittelyn aikana ”epäreiluja ja ennakkoluuloisia päätöksiä” Trumpia vastaan.

Maanantaina oikeustalolle jätetyssä pyynnössä Trump ja Tacopina mainitsivat muun muassa sen, että Kaplan on kieltänyt Tacopinaa kysymästä tarkentavia kysymyksiä Carollilta siitä, millä tavalla tämä yritti saada käsiinsä tavarataloketjun valvontakameran tallenteita. Miehet mainitsevat perusteluissa myös CNN:n mukaan sen, että Lewis on kutsunut joitain puolustuksen kysymyksiä ”argumentoiviksi” valamiehistön edessä.

Samalla Kaplan on joutunut puuttumaan entisen presidentin omaan kielenkäyttöön. Trump on kutsunut sosiaalisessa mediassa Carrollia muun muassa huijariksi.

CNN:n mukaan on harvinaista, että tuomari mitätöi oikeudenkäynnin omien päätöstensä tai sanomisiensa takia. Maanantaina puoli kuudelta illalla Suomen aikaa tuomari epäsikin Trumpin ja Tacopinan pyynnön juuri ennen Carrollin uutta kuulemista, kertoo The Washington Post. Carroll on parhaillaan oikeudessa vastaamassa puolustuksen eli Tacopinan kysymyksiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat