Toinen seuraajiensa nälkä­kuolemista epäilty pastori saa syytteen terrorismista

Kahta kenialaispastoria epäillään ainakin 109 ihmisen kuoleman aiheuttamisesta.

Shakaholan metsistä Keniassa etsittiin vainajia viime viikolla.

| Päivitetty

Ainakin 109 ihmisen nälkään nääntymisen aiheuttamisesta epäillyt kenialaispastorit astuivat oikeuden eteen tiistaina.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Paul Mackenzie Nthenge saa syytteen terrorismista. Asiasta kertoivat tapauksen syyttäjät tiistaina pidetyn oikeuden­käynnin jälkeen.

Shakaholan kylästä löytyneiden vainajien epäillään kuuluneen Good News International -kirkkoon. Sen johtajan Mackenzie Nthengen uskotaan kertoneen seurakuntalaisilleen, että itsensä näännyttämällä pääse Jumalan luokse.

Oikeussali oli tiistaina täynnä kuolleiden omaisia, kun Mackenzie Nthenge tuotiin oikeuden eteen rannikkokaupunki Malindissa. AFP:n näkemien oikeuden­käynti­asiakirjojen mukaan hän vastasi syytteisiin muun muassa murhasta, sieppauksesta ja julmuudesta lapsia kohtaan.

Lyhyen kuulemisen jälkeen tapaus siirrettiin Kenian toiseksi suurimman kaupungin Mombasan oikeuteen, jossa epäiltyä syytetään terrorismista, syyttäjä Vivian Kambaga kertoi AFP:lle.

Kuolemantapauksia kutsutaan myös Shakaholan metsäjoukkomurhaksi. Metsästä löydettiin yli sadan ihmisen ruumiit, ja ensimmäisissä ruumiinavauksissa kuolinsyyksi on varmistunut nälkään nääntyminen. Osa uhreista oli myös tukehdutettu.

Toinen pastori pidätettiin viime viikon torstaina, ja hän astui tiistaina oikeuden eteen Mombasassa. Ezekiel Odero on varakas ja tunnettu tele-evankelisti eli mediassa saarnaava pappi. Hän myös johti New Life Prayer Centre and Church -nimistä kirkkoa.

Oderon syytelista on pitkä. Häntä syytetään murhasta, avustetusta itsemurhasta, sieppauksesta, radikalisoimisesta, rikoksista ihmisyyttä vastaan, julmuudesta lapsia kohtaan, petoksesta ja rahanpesusta.

Pastoreilla on yhteinen tausta erilaisissa sijoituskohteissa. Yksi näistä on televisioasema, jonka kautta miehet oikeuden asiakirjojen mukaan välittivät ”radikalisoivia viestejä” seuraajilleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat