Kansain­välinen ratsia: Lähes 300 pidätettiin pimeän verkon huume­kaupasta

Ratsian yhteydessä takavarikoitiin yli 50 miljoonaa euroa, 850 kiloa huumausaineita ja 117 ampuma-asetta.

Europolin koordinoimassa operaatiossa oli mukana Yhdysvaltojen, Britannian ja Brasilian viranomaisia.

Poliisiviranomaiset ympäri maailmaa ovat pidättäneet kansainvälisessä operaatiossaan 288 ihmistä epäiltynä huumekaupasta pimeässä verkossa.

Asiasta uutisoivat tiistaina useat kansainväliset mediat sekä uutistoimistot Reuters ja AFP.

Europolin mukaan pidätykset tehtiin yhteistyössä Yhdysvaltojen, Britannian ja Brasilian viranomaisten kanssa. Pimeän verkon alustalle tehdyn ratsian yhteydessä takavarikoitiin yli 50 miljoonaa euroa virtuaali­valuuttoina ja käteisenä rahana.

Operaatio kohdistui Monopoly Market -nimiselle markkina-alustalle.

Lisäksi Europolin koordinoiman Spector-operaation seurauksena takavarikoitiin noin 850 kiloa huumausaineita ja 117 ampuma-asetta. Reutersin mukaan suurin osa huumaus­aineista oli amfetamiinia.

Uutistoimisto AFP:n mukaan pidätetyistä 153 oli Yhdysvaltain kansalaisia. Britannian kansalaisia pidätetyistä oli puolestaan 55, Saksan 52 ja Hollannin kymmenen. Europolin tiistaisen lausunnon mukaan heidän epäillään osallistuneen huumeiden myymiseen tai ostamiseen pimeässä verkossa.

”Lainvalvonta­viranomaisten liittouma kolmella mantereella osoittaa, että me kaikki pärjäämme paremmin, kun teemme yhteistyötä", Europolin johtaja Catherine De Bolle sanoi tiistaina Reutersin mukaan.

”Tämä operaatio lähettää vahvan viestin pimeän verkon rikollisille: kansain­välisillä viranomaisilla on keinot ja kyky tunnistaa sekä saattaa teidät vastuuseen laittomista toimistanne”, hän sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat