Yksi pastoreista vapautettu takuita vastaan

Kulttijohtajien uskotaan kertoneen seurakuntalaisilleen, että itsensä näännyttämällä pääsee Jumalan luokse. Rannikkometsästä löydettiin viime viikolla yli sadan ihmisen ruumiit.

Kuoppia maassa sen jälkeen, kun kuolleita on etsitty joukkohaudasta.

Toinen Kenian kulttipastoreista, Ezekiel Odero, vapautettiin torstaina takuita vastaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Oderoa syytetään murhasta, avustetusta itsemurhasta, sieppauksesta, radikalisoimisesta, rikoksista ihmisyyttä vastaan, julmuudesta lapsia kohtaan, petoksesta ja rahanpesusta. Toinen kulttipastori, Paul Mackenzie Nthenge, saa syytteen terrorismista.

Pastoreilla on yhteinen tausta erilaisissa sijoituskohteissa. Yksi näistä on televisioasema, jonka kautta miehet oikeuden asiakirjojen mukaan välittivät ”radikalisoivia viestejä” seuraajilleen.

AFP:n mukaan poliisi pyrki pidättämään Oderon vielä kolmeksikymmeneksi päiväksi, jotta tapauksen tutkinta saataisiin päätökseen.

Kulttijohtajien uskotaan kertoneen seurakuntalaisilleen, että itsensä näännyttämällä pääsee Jumalan luokse.

Rannikkometsästä Shakaholassa löydettiin viime viikolla yli sadan ihmisen ruumiit. Tutkituista 40 ruumiista neljässä oli merkkejä tukehtumisesta. Kaksi näistä oli lasten ruumiita. Lisäksi yksi lapsi oli selvästi kuristettu ja yhtä lasta oli lyöty päähän tylpällä esineellä.

Suurimmassa osassa tapauksista kuolinsyy oli nälkiintyminen.

Tuomari Joe Omido määräsi Oderon vapautettavaksi takuita vastaan. Takuusumma oli 1,5 miljoonaa Kenian šillinkiä. Euroissa summa on noin 10 000 euroa.

Lisäksi Omido sanoi, että Oderon oli raportoitava poliisille kerran viikossa.

Omidon mukaan "takuita koskevat ehdot ovat voimassa, kunnes vastaajaa nostetaan virallisesti syytteeseen tai tutkinta on saatettu päätökseen".

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat