Serbian tv: Kahdeksan tappanut ja kolmeatoista haavoittanut ampuja on pidätetty

Serbian yleisradion tietojen mukaan epäilty pidätettiin varhain perjantaina.

| Päivitetty

Serbiassa kahdeksan ihmisen surmaamisesta epäilty mies on pidätetty perjantaiaamuna lähellä Kragujevacin kaupunkia, kertoo Serbian yleisradio RTS.

Epäilty ampui myöhään torstaina liikkuvasta autosta automaattiaseilla Mladenovacin alueella 60 kilometriä pääkaupunki Belgradista etelään.

Kahdeksan kuoli ja 14 haavoittui. Haavoittuneista ainakin kolme on loukkaantunut vakavasti, ja he ovat olleet leikkauksissa sairaalassa.

Ampuja pääsi pakoon, ja häntä etsittiin helikopterien ja noin 600 poliisin voimin läpi yön.

Joukkoampumisesta epäillään 21-vuotiasta miestä. Hänestä on annettu pidätysmääräys, kertoo CNN. Serbian yleisradio haastatteli paikallisia, joiden mukaan epäillyllä oli ”ongelmia”.

Keskiviikkona eli vain päivää aiemmin Belgradissa Vracarin alueella 14-vuotias poika ampui koulussa kuoliaaksi kahdeksan oppilasta ja yhden vartijan. Tapauksilla ei tiedetä olevan yhteyttä toisiinsa, eikä jälkimmäisen motiivista ole tietoa.

Uutistoimisto Reuters kertoi perjantaina, että tiistain ampumisista epäillyn 14-vuotiaan pojan isä on pidätetty.

Joukkoampumiset ovat Serbiassa melko harvinaisia, vaikka maassa on paljon aseita. Juuri Mladenovacin alueella tosin tapahtui vuonna 2013 joukkoampuminen, jossa 60-vuotias veteraani ampui 13 ihmistä ja itsensä.

Serbian presidentti Aleksandar Vučić vaati keskiviikon kouluampumisen jälkeen aselakien kiristämistä sekä kahden vuoden taukoa uusien aseenkatolupien myöntämiseen. Vučićin ja Serbian hallituksen on määrä puhua joukkomurhista perjantaina aamupäivällä.

Verenluovutuspaikoille muodostui perjantaiaamuna jonoja sen jälkeen, kun Serbian terveysministeriö oli vedonnut ihmisiä luovuttamaan vertaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat