Syanidi­myrkytyksistä epäilty nainen sai syytteet 14 murhasta

Poliisin mukaan syy surmiin oli taloudellinen, ja monet uhreista olivat naisen ystäviä.

Poliisi piti syanidimurhista tiedotustilaisuuden Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa 3. toukokuuta.

Viime viikolla pidätetty thaimaalaisnainen, jota epäillään syanidi­myrkytyksistä, on saanut syytteet 14 murhasta ja yhdestä murhan yrityksestä. Asiasta kertovat muun muassa brittilehti The Guardian ja Bangkok Post -sanomalehti.

Myös naisen entistä aviomiestä syytetään petoksesta.

36-vuotias nainen pidätettiin, kun tämän ystävä kuoli tavattuaan naisen. Syytteet saanut nainen tiettävästi pakeni paikalta sen sijaan, että olisi jäänyt auttamaan elvytyksessä. Kuolleen ystävän tavaroita kuten rahaa, matkapuhelimia ja kallis laukku myös katosi paikalta.

Uhrin ruumiista löydettiin ruumiinavauksen yhteydessä syanidia. Syanidi on myrkky, joka voi tappaa ihmisen minuuteissa. Kenties tunnetuin murhatapaus, johon syanidi liittyy, tapahtui 1980-luvulla Yhdysvalloissa kun seitsemän ihmistä kuoli Tylenol-särkylääkkeisiin ujutetun myrkyn vuoksi.

Sen jälkeen kun kuolemasta oli raportoitu thaimaalaisessa mediassa useampi perhe, joiden jäseniä oli kuollut oltuaan yhteydessä naiseen, otti yhteyttä poliisiin.

Monet uhreista olivat niinikään naisen ystäviä ja yksi tämän entinen kumppani. Yksi naisen myrkyttämistä uhreista selvisi hengissä ja sanoi myöhemmin sairastuneensa sen jälkeen, kun nainen oli antanut hänelle yskänlääkettä heidän ollessaan yhdessä ostoksilla.

Kansallisen poliisin varapäällikön Surachate Hakparnin surmien syyt olivat taloudelliset. Nainen oli valinnut uhreikseen ihmisiä, joiden tiesi olevan varakkaita, sillä naisella oli luottokorttivelkoja.

Surachaten mukaan syanidia oli laitettu veteen, ruokaan ja lääkkeisiin. Surmia oli tehty vuosien ajan.

Kyseessä on yksi Thaimaan vakavimmista sarjamurhaepäilyistä ja tiettävästi ensimmäinen thaimaalainen naissarja­murhaaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat