Asiantuntijat: Sabotaasi-iskut ennakoivat Ukrainan suur­hyökkäystä

Erityisesti on isketty kohteisiin, joilla on vaikutusta raja-alueiden sekä miehitetyn Krimin niemimaan huolto­yhteyksiin.

Polttoainevarasto roihusi viime lauantaina Sevastopolissa Venäjän hallitsemalla Krimillä. Ukrainan armeijan tiedottaja Natalia Humeniuk sanoi tuolloin, että räjähdys oli ”valmistautumista” Ukrainan vastahyökkäykseen.

Venäjällä ja venäläisten hallitsemilla alueilla Ukrainassa muun muassa rautatie­verkostoon, öljyn­jalostamoihin ja muihin infrastruktuuri­kohteisiin tehdyt iskut viime aikoina kielivät siitä, että Ukrainan kauan odotettu vastaisku on lähestymässä tai jo alkanut.

Ennakkoiskujen tavoitteena kun on esimerkiksi vaikeuttaa Venäjän sotajoukkojen huoltoa ja toimintaa Ukrainassa. Näin arvioivat uutistoimisto AFP:n haastattelemat asiantuntijat.

Ukraina ei ole myöntänyt osallisuuttaan iskuissa. Erityisesti on isketty kohteisiin, joilla on vaikutusta raja-alueiden sekä miehitetyn Krimin niemimaan huoltoyhteyksiin.

”Kaikki tämä on ollut hyökkäyksen valmistelua”, Kiovassa toimivan CACDS-tutkimus­laitoksen apulaisjohtaja Mihailo Samus arvioi AFP:lle.

”Olen varma siitä, että iskujen määrä tulee lisääntymään.”

Venäjän hallitsemilla alueilla, kuten Krimillä, on tehty iskuja erityisesti polttoaine­keskuksiin, joiden toiminta on oleellinen venäläisjoukkojen liikkumiskyvyn takaamiselle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat