Prinssi Harry lähti yksin kotiin – miksei häntä nähty palatsin parvekkeella?

Prinssin poika Archie täytti kruunajaislauantaina 4 vuotta. Tämän oletetaan olevan yksi syy siihen, miksei Harryn puoliso Meghan osallistunut kruunajaisiin lainkaan.

Prinssi Harry katsoi, kun hänen isänsä, kuningas Charles III poistui Wesminster Abbeysta kruunajaisseremonian jälkeen.

Kenties kruunajaisten odotetuin vieras saapui Kaliforniasta perjantaina keskelle spekulaatioita: osallistuuko prinssi Harry ikoniseen vilkutuskohtaukseen Buckinghamin palatsin parvekkeella?

Parvekepotretit ovat aina kiinnostaneet hovin seuraajia, koska niissä kiteytyy kuningasperheen julkikuva. Tai kuten BBC kirjoittaa: hetki on ”näyteikkuna” siihen, kuinka perhe haluaa tulla nähdyksi.

Lauantaina Sussexin herttuaa ei parvekkeella nähty. BBC:n ja CNN:n mukaan Harry ei saanut kutsua liittyä muun perheen seuraan parvekkeelle.

Sen sijaan prinssin nähtiin poistuvan yksin kruunajaisten jälkeen Westminster Abbeysta autokyydillä. Kunniamitaleihin sonnustautuneen prinssin elekieli vaikutti kuitenkin hyväntuuliselta.

Prinssi Harry hymyili mennessään auton kyytiin. Kruunajaisia juhlittiin lauantaina sateisessa säässä.

Harry ei ollut esiintynyt muiden kuninkaallisten seurassa hänen Varamies-muistelmateoksensa (engl. Spare) julkaisun jälkeen. Alkuvuodesta julkaistussa kirjassa Harry ruotii kriittisesti isäänsä Charlesia, tämän puolisoa Camillaa ja veljeään Williamia.

Perheenjäsenten suhteita on kuvailtu jäykiksi ja viileiksi. Alun perin spekuloitiin, tuleeko Harry kruunajaisiin lainkaan.

The Guardianin mukaan Harryn puoliso, herttuatar Meghan päätti jäädä Kalifornian-kotiin osittain siksi, että pariskunnan Archie-pojan 4-vuotissyntymäpäivä osui juuri lauantaille samaan aikaan kruunajaisten kanssa.

Toisaalta Harryn poissaolo parvekkeella oli melko odotettavissa, sillä myöskään hänen setänsä, prinssi Andrew ei ollut mukana. Kumpikaan heistä ei enää osallistu kuninkaallisiin edustustehtäviin.

Harry ja Meghan vetäytyivät hovin elämästä vuonna 2020. Meghan on kertonut kohdanneensa hovissa kiusaamista ja rasistista kohtelua.

Charlesin nuorempi veli Andrew puolestaan on ollut jo vuosia huonossa maineessa, sillä hänet tunnetaan seksuaalirikoksista syytetyn Jeffrey Epsteinin läheisenä ystävänä. Myös Andrew’ta on syytetty seksuaalirikoksesta.

Vaikkei Harrylla tai Andrew’lla ollut kruunajaisissa virallista roolia, he pääsivät istumaan kolmanteen penkkiriviin muiden kuningasperheen jäsenten taakse Westminster Abbeyyn.

Prinssi Harry ja hänen setänsä prinssi Andrew (oik.) kuvattiin kruunajaisseremoniassa lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat