Mies ampui ainakin kahdeksan kuoliaaksi ostos­keskuksessa Texasissa

Myös epäilty ampuja kuoli paikan päällä. Viranomaiset uskovat hänen toimineen yksin.

| Päivitetty

Poliisi hälytettiin Yhdysvalloissa Texasin osavaltiossa sijaitsevaan ostoskeskukseen lauantaina ammuskelun vuoksi, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP sekä useat yhdysvaltalaismediat, kuten The New York Times (NYT) ja CNN.

Sunnuntaiaamuna Suomen aikaa Texasin poliisi vahvisti, että ammuskelussa oli ainakin kahdeksan kuolonuhria.

Poliisipäällikkö Brian Harveyn mukaan poliisi löysi tapahtumapaikalta seitsemän ihmisen ruumiit. Yhdeksän ihmistä vietiin sairaalaan, mutta heistä ainakin kaksi on sittemmin kuollut.

NYT:n mukaan poliisin ilmoittamaan paikalla kuolleiden lukumäärään kuuluisi myös ampuja.

Uutiskanava ABC:n tytärmedia WFAA kertoi aiemmin, että paikallinen sheriffi oli puhunut useista uhreista, joiden joukossa on myös lapsia.

Dallasin alueella toimiva lääkintäryhmä kertoo hoitaneensa jopa viisivuotiasta lasta, kertoo uutiskanava. The New York Timesin mukaan loukkaantuneet ovat 5–61-vuotiaita.

Uutistoimisto AP:n mukaan ainakin kolme loukkaantuneista oli kriittisessä tilassa kuuden aikoihin aamulla Suomen aikaa.

Ampuminen tapahtui laajalle levittyvässä Allen Premium Outlets -ostoskeskittymässä. Ensimmäiset ilmoitukset ampumisesta saatiin lauantaina paikallista aikaa iltapäivällä puoli neljän aikoihin, eli Suomen aikaa ennen puoltayötä.

Noin 40 kilometriä Dallasista sijaitsevan Allenin kaupungin poliisilaitos päivitti sunnuntaina noin kolmelta aamuyöllä Suomen aikaa Twitterissä, ettei aktiivista uhkaa enää ole.

Poliisi ampui yhtä epäiltyä, joka kuoli. Poliisin kerrottiin aiemmin etsineen mahdollista toista epäiltyä, mutta CNN:n mukaan viranomaiset uskovat nyt, että epäilty toimi yksin.

”Ampuja on kuollut, ja lainvalvontaviranomaiset ovat kertoneet minulle, että oli vain yksi ampuja, he ovat nyt vahvistaneet sen”, republikaanien kongressiedustaja Keith Self sanoi CNN:lle.

Harveyn mukaan ostoskeskuksessa oli ollut poliisi muulla tehtävällä, kun ampuminen alkoi.

”Hän kuuli laukauksia, meni laukauksia kohti, hyökkäsi epäiltyä kohti ja neutralisoi epäillyn”, poliisipäällikkö sanoi.

Poliisi uskoo tunnistaneensa epäillyn ampujan ajoneuvon, jota pommiryhmä tutkii varmuuden vuoksi, kertoo CNN:n lähde.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat