Texasin epäillyn ampujan viesti­historia vihjaa kiinnostuksesta ääri­oikeistoa kohtaan

Miehen epäillään surmanneen ainakin kahdeksan ihmistä ampumisessa Dallasin alueella.

| Päivitetty

Texasissa viranomaiset tutkivat lauantaisesta ampumisesta epäillyn miehen sosiaalisen median viestejä, joiden sanotaan kertovan kiinnostuksesta äärioikeistoideologioita kohtaan, kertovat yhdysvaltalaismediat.

Miehen epäillään surmanneen ainakin kahdeksan ihmistä ampumisessa Dallasin alueella Allenissa sijaitsevassa ostoskeskittymässä. Myös epäilty itse sai surmansa. Lisäksi seitsemän ihmisen kerrottiin haavoittuneen. Heistä kolme oli sunnuntaina kriittisessä tilassa.

Uutiskanava CNN:n mukaan lääkintähenkilöstön hoitamista uhreista nuorimmat ovat viisivuotiaita.

Viranomaiset ovat julkistaneet miehen nimen ja iän, mutta eivät ole avanneet 33-vuotiaan epäillyn taustaa tai mahdollisia motiiveja.

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan miehen sosiaalisen median viestihistoria antaa kuitenkin ymmärtää, että hänellä oli kiinnostusta muun muassa valkoista ylivaltaa ja uusnatsismia kohtaan.

Verkossa leviävien videokuvien perusteella ampuja nousi autosta ostoskeskuksen parkkipaikalla, avasi tulen kohti lähellä olleita ihmisiä ja aiheutti paniikin ostoskeskuksessa.

Kahdeksan kuolonuhrin joukossa oli myös lapsia, sanoi Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sunnuntaisessa lausunnossaan. Hän määräsi maahan suruliputuksen uhrien kunnioittamiseksi.

Biden myös toisti vaatimuksensa tarkempien aselakien läpiviemiseksi maassa. Presidentti pyysi kongressia lähettämään hänelle lakiesityksen, jossa kiellettäisiin muun muassa rynnäkkökiväärit.

”Allekirjoitan sen välittömästi. Emme tarvitse mitään vähempää pitääksemme katumme turvassa”, Biden sanoi lausunnossaan.

Ystävykset lohduttivat toisiaan vieraillessaan ampumapaikalla lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat