Kiinan ulko­ministeri vierailee tällä viikolla Norjassa, Saksassa ja Ranskassa

Kiinan ulkoministeriön tiedottaja ei antanut tarkempia tietoja ulkoministerin vierailuista tai reittisuunnitelmasta.

Kiinan ulkoministeri Qin Gang vierailee Euroopan maissa maanantain ja perjantain välisenä aikana.

| Päivitetty

Kiinan ulkoministeri Qin Gang vierailee tällä viikolla Norjassa, Saksassa ja Ranskassa, kertoo maan hallitus. Ulkoministeri vierailee Euroopan maissa maanantain ja perjantain välisenä aikana.

Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Wang Wenbin sanoi lausunnossaan, että ulkoministeri Qin tapaa vierailuillaan kaikkien kolmen maan ulkoministerit. Tiedottajan mukaan Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock, Ranskan ulkoministeri Catherine Colonna ja Norjan ulkoministeri Anniken Huitfeldt kutsuivat Qinin vierailulle.

Tarkempia tietoja vierailusta tai reittisuunnitelmasta tiedottaja ei antanut.

Saksan Baerbock vieraili huhtikuussa Kiinassa ja ilmaisi huolensa maan ihmisoikeus­tilanteesta sekä varoitti jännitteiden lisääntymisen vaaroista Taiwanin kanssa.

Baerbock keskusteli vierailullaan Ginin kanssa ja kehotti Kiinaa pyytämään Venäjää lopettamaan hyökkäyssodan Ukrainaan. Saksalaisen ulkoministerin mukaan millään muulla maalla ei olisi niin paljon vaikutusvaltaa Venäjään kuin Kiinalla.

Myös Ranskan ulkoministeri Colonna oli mukana seurueessa, joka matkusti maan presidentti Emmanuel Macronin kanssa valtiovierailulle Kiinaan huhtikuussa.

Oikaisu maanantaina 8.5. kello 19.11: Artikkelin lopussa kirjoitettiin aiemmin virheellisesti Colonnan olevan Saksan ulkoministeri. Hän on Ranskan ulkoministeri.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat