Kuningas Charlesin viralliset kruunajais­kuvat julkaistiin

Tuore kuningas kiittää kansalaisiaan saamastaan tuesta.

Kuningasperheen jäsenet kuvassa vasemmalta: Kentin herttua prinssi Edward, Gloucesterin herttuatar Birgitte, Gloucesterin herttua prinssi Richard, vara-amiraali Sir Tim Laurence, prinsessa Anne, kuningas Charles, kuningatar Camilla, Walesin prinssi William, Walesin prinsessa Catherine, Edinburghin herttuatar Sophie, prinsessa Alexandra, Edinburghin herttua prinssi Edward.

| Päivitetty

Lauantaina kruunatun kuningas Charles III:n viralliset kruunajaispotretit on julkaistu.

Kuvat on ottanut valokuvaaja Hugo Burnand Buckinghamin palatsissa, kertoo BBC. Burnand otti aikoinaan Charlesin ja kuningatar Camillan virallisen hääpotretin vuonna 2005.

Kuvissa on myös tuore kuningatar Camilla ja muut kuningasperheen edustustehtäviä hoitavat jäsenet, kuten Charlesin vanhin poika, seuraava kruununperijä prinssi William.

Williamin nuorempi veli prinssi Harry ei ole kuvassa, sillä vaikka hän yhä kuuluu kruununperimysjärjestykseen, hän ei ole toiminut virallisissa edustustehtävissä vuoden 2020 jälkeen.

Charles ja Camilla kruunattiin näyttävin juhlamenoin lauantaina 6. toukokuuta Westminster Abbeyn kirkossa Lontoossa.

Charlesista tuli kuningas 74-vuotiaana.

Charles kantaa nyt Imperial State -nimistä kruunua ja Camilla kuningatar Maryn kruunua.

Kuningatar Camillaa kutsuttiin ennen kruunajaisia tittelillä Queen Consort, kuningatarpuoliso.

Potretit julkaistiin myös hovin virallisella Instagram-tilillä, minkä yhteydessä julkaistiin kuninkaan terveiset kruunajaisviikonlopun jäljiltä.

”Kruunajaisviikonlopun tullessa päätökseen vaimoni ja minä haluamme välittää vilpittömät ja lämpimät kiitoksemme kaikille, jotka tekivät tästä tilaisuudesta erityisen”, lausunnossa sanotaan.

”Kiitämme joka ikistä, joka osallistui juhlaan kotona, kaduilla, juhlatilaisuuksissa tai vapaaehtoistöissä. Teidän tukenne ja monin eri tavoin ilmaistu suopeutenne on ollut parhain kruunajaislahja. Nyt omistamme elämämme palvellaksemme Yhdistyneen kuningaskunnan ja Kansainyhteisön kansalaisia.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat