Enemmistö virolaisista tukee tasa-arvoista avioliittolakia

Hallitus aikoo hyväksyä samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Viro hyväksyi samaa sukupuolta oleville rekisteröintioikeuden 2014 ensimmäisenä valtiona entisen Neuvostoliiton alueella.

Suvaitsevaisuus Virossa on nopeasti lisääntymässä, mikäli mittarina on suhtautuminen tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Ensimmäistä kertaa enemmistö väestöstä puoltaa samaa sukupuolta olevien oikeutta avioliitoon, käy ilmi Viron ihmisoikeuksien keskuksen tiistaina julkaisemasta kyselytutkimuksesta.

Kun vielä vuosikymmen sitten tasa-arvoista avioliitto-oikeutta puolsi vain kolmannes väestöstä, nyt sitä tuki 53 prosenttia koko väestöstä ja 75 prosenttia nuorista 20–29-vuotiaista.

Tutkimus toteutettiin huhtikuun alussa.

Viro hyväksyi samaa sukupuolta oleville rekisteröintioikeuden 2014 ensimmäisenä valtiona entisen Neuvostoliiton alueella. Käytännössä parit ovat joutuneet ylittämään monia byrokratian koukeroita, sillä monet päätöstä tukevat lait jäivät hyväksymättä parlamentissa.

Slovenia hyväksyi ensimmäisenä entisen sosialismileirin maana samaa sukupuolta olevien avioliitot ja adoptio-oikeuden viime vuonna. Virolla on hyvät mahdollisuudet olla seuraava, sillä tasa-arvoinen avioliittolaki on keväällä kirjattu myös hallitusohjelmaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat