Israel jatkoi iskuja Gazaan, seitsemän palestiinalaista kuoli

Gazasta ammuttiin satoja raketteja Israelin puolelle.

Gazasta ammuttiin raketteja rajan yli keskiviikkona Israelin iskun jälkeen.

| Päivitetty

Israelin asevoimat jatkoi iskuja Gazaan keskiviikkona samaan aikaan kun Gazasta ammuttiin raketteja Israelin puolelle. Gazan terveysministeriön mukaan Israelin iskuissa sai keskiviikkona surmansa seitsemän ihmistä, joten kahden päivän aikana iskuissa on kuollut yhteensä 22 palestiinalaista.

Israelin puolustusministerin Yoav Gallantin mukaan Gazasta oli ammuttu Israeliin yli 400 rakettia, ja hälytyssireenit soivat Israelin eteläisissä kaupungeissa sekä Tel Avivin alueella. Israelissa raketit osuivat asuintaloon ja autoon Ashkelonin ja Sderotin kaupungeissa, mutta kukaan ei haavoittunut.

Tiistaina Israel teki aamuyöllä Gazaan iskuja, joiden kohteena olivat sen mukaan äärijärjestö Islamilaisen jihadin komentajat. Kolme komentajaa ja 12 muuta ihmistä saivat iskuissa surmansa. Keskiviikkona surmattujen joukossa oli neljä Palestiinan vapautuksen kansanrintaman taistelijaa.

Israelilaisten viranomaisten mukaan Egypti yritti saada aikaan tulitaukoa Islamilaisen jihadin ja Israelin välillä. Israelin ulkoministeri Eli Cohen sanoi Islamilaisen jihadin ”anelevan tulitaukoa”.

Tämän viikon väkivaltaisuudet Gazassa ovat olleet kiivaimpia moneen kuukauteen. Konflikti Israelin ja palestiinalaisten välillä on kiihtynyt entisestään sen jälkeen kun pääministeri Benjamin Netanjahun johtama oikeistokoalitio tuli valtaan joulukuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat