Trump pilkkasi CNN:llä häiritsemäänsä naista ja uhosi voivansa lopettaa Ukrainan sodan päivässä

Trump toisti tuttuja valheitaan vaalivilpistä ja villitsi republikaaniyleisöä.

Donald Trump esiintyi CNN-kanavalla keskiviikkona ensi kertaa sitten vuoden 2016.

| Päivitetty

Washington

Yhdysvaltain edellinen presidentti Donald Trump toisti perättömiä valheitaan vilpistä tappioonsa päättyneissä vuoden 2020 vaaleissa, kun hän esiintyi keskiviikkona yleisötapahtumassa New Hampshiren osavaltiossa CNN:n toimittajan ja republikaaniäänestäjien haastateltavana.

”Jos ei ole tyhmä, tajuaa vaalien olleen peukaloidut”, Trump sanoi.

”Kamerat löysivät miljoonia ääniä, joita tungettiin vaaliuurniin”, hän valehteli.

Trumpin tiedetään pitävän liberaalia CNN-kanavaa vastustajanaan. Keskiviikkona hän oli CNN:n vieraana ensi kertaa sitten vuoden 2016, jolloin hänet valittiin presidentiksi. Trump näyttää kurottavan konservatiivisten kaapelikanavien ulkopuolelle vedotakseen keskikentän äänestäjiin tiellä kohti syksyn 2024 presidentinvaaleja.

Keskustelua vetänyt CNN:n toimittaja Kaitlan Collins yritti sitkeästi oikoa Trumpin jatkuvaa vääristelyä, mutta entinen presidentti oli energisessä vireessä ja pauhasi menemään välittämättä juuri toimittajan huomioista. Kerran hän näytti menettävän hermonsa Collinsin vastalauseisiin ja kutsui tätä ”ilkeäksi ihmiseksi”. Yleisö hurrasi.

Hän nauratti New Hampshiren republikaaniyleisöä tämän tästä, esimerkiksi kannustamalla ihmisiä Twitteristä omaan sosiaalisen median Truth Social -palveluunsa.

Trump pröystäili pystyvänsä lopettamaan sodan Ukrainassa vuorokaudessa, jos hänet valitaan presidentiksi.

Trump ennakoi aikovansa armahtaa suuren osan kongressitalon valtauksesta tuomituista kannattajistaan. Hän ei suostunut ottamaan kantaa yksittäistapauksiin, kuten äärioikeistolaisen Proud Boys -ryhmän johtohahmojen vankeusrangaistuksiin.

”Sanonpahan vain, että Washingtonissa ei voi saada reilua oikeudenkäyntiä. Kuten ei New Yorkissakaan”, Trump sanoi viitaten omiin oikeudenkäynteihinsä.

Manhattanin piirisyyttäjä syyttää Trumpia kirjanpitorikoksesta liittyen pornotähdelle maksettuihin hyssyttelyrahoihin.

Valamiehistö New Yorkissa puolestaan totesi tiistaina Trumpin syyllistyneen toimittaja E. Jean Carrollin seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja myöhemmin kunnianloukkaukseen. Trump määrättiin maksamaan viisi miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia. Hän aikoo valittaa tuomiosta.

Lue lisää: Trump ei ehkä raiskaus­kanteessa paljon hävinnyt, mutta naiset voittivat

Trumpilta kysyttiin, viekö tämä tuore päätös häneltä naisäänestäjiä.

”En usko”, Trump sanoi ja ryhtyi kertaamaan oletettuja tapahtumia pilkalliseen sävyyn. Hän väitti, ettei ole koskaan tavannutkaan Carrollia ja kutsui tätä sekopääksi (wack job).

Trump ei myöskään taipunut pahoittelemaan vuosien takaista kohulausuntoaan siitä, että kuuluisuuden avulla voi kouria naisia miten haluaa. Hän sanoi puhuneensa asiasta yleisellä tasolla, ei varsinaisesti itsestään, ja vakuutti asian olleen näin noin miljoona vuotta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat