Saksaan luvassa jälleen uusi junalakko

Edellisen kerran rautatieliikenne pysähtyi lakon vuoksi viime kuun puolivälissä ja sitä ennen maaliskuun lopussa.

Paikallisjunat seisoivat Münchenin asemalla lakon takia maaliskuun lopussa.

Saksaan on luvassa uusi junalakko. Saksan kuljetusalan ammattiliitto EVG ilmoitti torstaina, että rautatietyöntekijöiden työnseisaus alkaa sunnuntaina iltakymmeneltä paikallista aikaa ja päättyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä puoliltaöin.

EVG edustaa liki neljännesmiljoonaa työntekijää, jotka ovat noin 50 kuljetusalan yrityksen, muun muassa valtiollisen Deutsche Bahn -rautatieyhtiön palveluksessa. Edellisen kerran rautatieliikenne pysähtyi lakon vuoksi viime kuun puolivälissä ja sitä ennen maaliskuun lopussa.

”Työntekijöiden kärsivällisyys alkaa olla lopussa. Olemme pakotettuja 50 tunnin lakkoon näyttääksemme, kuinka vakava tilanne on”, perusteli EVG:n johtoon kuuluva Cosima Ingenschay.

EVG vaatii 12 prosentin ja minimissään 650 euron kuukausipalkan korotusta vuoden ajalle. Deutsche Bahn on tarjonnut viittä prosenttia 27 kuukaudelle sekä 2 500 euron kertaluontoista "inflaatiobonusta".

Deutsche Bahnin edustaja Martin Seiler haukkui lakkoa "järjettömäksi".

”Lakko on perusteeton ja ylimitoitettu. Sen vuoksi miljoonat eivät pääse perille kouluun, työhön tai rakkaidensa luokse”, Seiler valitti.

Saksan inflaatio oli huhtikuussa 7,2 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat