Kaksi Venäjän komentajaa kuoli taisteluissa Bahmutissa

Venäjä kertoo tiedotteessaan Ukrainan rajusta vastahyökkäyksestä Bahmutissa.

Ukrainalainen sotilas juotti vangiksi otetulle venäläissotilaalle vettä lähellä etulinjaa Bahmutissa torstaina.

Venäjä tiedotti sunnuntaina kahden komentajansa kuolleen taisteluissa Itä-Ukrainassa lähellä Bahmutia.

Venäjän puolustusministeriön tiedotteen mukaan neljännen moottoroidun jalkaväkiprikaatin komentaja Vjatšeslav Makarov ja varakomentaja Jevgeni Brovko kuolivat taisteluissa. Molemmat olivat sotilasarvoltaan everstejä.

Venäjä on harvoin julkistanut korkea-arvoistenkaan upseeriensa kuolemia rintamalla.

Puolustusministeriön mukaan Vjatšeslav Makarov kuoli rykmenttinsä yrittäessä torjua Ukrainan vastahyökkäystä Krasnen kylästä etelään.

”Kaksi vihollisen hyökkäystä oli torjuttu. Kolmannen hyökkäyksen aikana prikaatinkomentaja [Makarov] haavoittui vakavasti ja kuoli, kun häntä oltiin evakuoimassa taistelukentältä.”

Brovko kuoli puolustusministeriön mukaan ”sankarillisesti” kranaatinsirpaleista saamiinsa osumiin Ukrainan hyökätessä toisessa kohtaa rintamaa.

Venäjän tiedottaminen kahden komentajan kuolemasta vahvistaa käsitystä siitä, että Ukraina on viime päivinä hyökännyt Bahmutissa voimalla useassa kohdassa rintamaa. Ukraina on myös onnistunut etenemään ja lauantain tietojen mukaan saanut vallattua Venäjän sillanpääaseman.

Venäjä on ennen tätä yhdeksän kuukauden taisteluissa vallannut Bahmutin lähes kokonaan.

”Kaikki Ukrainan hyökkäykset on torjuttu”, Venäjä väittää tiedotteessaan ja kertoo palkka-armeija Wagnerin jatkavan taisteluja Bahmutin länsipuolella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat