Lukašenkasta julkaistiin kuva terveys­huhujen hillitsemiseksi – side eri kädessä kuin aiemmin

Epäilyt itsevaltiaan terveydentilan heikkenemisestä voimistuivat.

Valko-Venäjän valtiollisen uutiskanavan maanantaina julkaisema kuva Aljaksandr Lukašenkasta armeijan komentokeskuksessa.

| Päivitetty

Huhut Valko-Venäjän itsevaltiaan Aljaksandr Lukašenkan, 68, terveydentilan heikkenemisestä saivat uutta pontta, kun hän loisti poissaolollaan valtion lipun, vaakunan ja kansallislaulun juhlapäivän tilaisuuksissa sunnuntaina.

Asiasta kertoi muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Lukašenkan perinteisen juhlapuheen sijaan tilaisuudessa kuultiin pääministerin puhe.

Aljaksandr Lukašenkan oikea käsi oli siteessä, kun hän seurasi Venäjän voitonpäivän paraatia Moskovassa viime viikolla.

Maanpaossa Liettuassa asuva oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja kehotti ihmisiä valmistautumaan muutoksiin.

”Diktaattori Lukašenkan terveydentilasta liikkuu paljon huhuja. Meille tämä merkitsee vain yhtä asiaa: meidän on oltava valmiita kaikkiin tulevaisuuden näkymiin”, hän kirjoitti Twitterissä maanantaina.

Vastareaktiona Tsihanouskajan viestille Valko-Venäjän valtiollinen uutiskanava julkaisi valokuvan Lukašenkasta armeijan komentokeskuksessa.

Jos kyse on tuoreesta kuvasta, on se Lukašenkan ensimmäinen esiintyminen lähes viikkoon. Valko-Venäjän virallisen tiedotuksen mukaan Lukašenka työskenteli ilmavoimien komentokeskuksessa. Varmuutta kuvan ottamisen ajankohdasta ei ole.

Maanantaina julkaistussa kuvassa Lukašenkalla on side vasemmassa kädessä. Kun hän viikko sitten vieraili Moskovassa seuraamassa voitonpäivän paraatia, oli Lukašenkalla side oikeassa kädessä.

Huhut Lukašenkan terveyden heikkenemisestä käynnistyivät viime tiistaina. Monien silminnäkijöiden mukaan oikea käsi siteessä liikkunut mies vaikutti huonovointiselta Venäjän voitonjuhlassa Moskovassa. Samana päivänä hän laski seppeleen myös Minskissä.

Sen koommin Lukašenkaa ei ole julkisuudessa nähty.

Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tshinanouskaja viime joulukuussa Helsingissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat