Trumpin lakimies painosti seksiin ja jätti miljoona­palkan maksamatta, väittää entinen alainen

Rudy Giuliani tunnetaan myös New Yorkin entisenä pormestarina.

Rudy Giuliani toimi Donald Trumpin lakimiehenä vuosina 2018–2021.

Washington

Yhdysvaltain edellisen presidentin Donald Trumpin silloinen lakimies Rudolph ”Rudy” Giuliani käytti työntekijäänsä jatkuvasti seksuaalisesti hyväkseen, väittää maanantaina New Yorkissa nostettu kanne.

Kanteen nostanut Noelle Dunphy syyttää Giuliania muun muassa painostamisesta seksiin ja kahden miljoonan dollarin palkkasaatavien jättämisestä maksamatta. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja sanomalehti The Washington Post.

Giuliani kiisti Dunphyn väitteet edustajansa välityksellä.

Kyse ei ole rikossyytteistä vaan siviilikanteesta, jolla Dunphy vaatii kymmenen miljoonan dollarin vahingonkorvauksia.

Giuliani ”vaati usein suuseksiä puhuessaan kaiuttimen kautta puheluita korkean profiilin ystäville ja asiakkaille, kuten silloiselle presidentille Trumpille”, kanne väittää AFP:n mukaan.

Kanteen mukaan Giuliani vaati tätä nimenomaan puhelujen aikana, koska se sai hänet ”tuntemaan itsensä Bill Clintoniksi”, kertoo sanomalehti The Guardian.

Kanteen mukaan Giuliani alkoi käyttää Dunphya hyväkseen heti työsuhteen alussa ja muun muassa vaati tätä usein työskentelemään alasti, bikineissä tai pikkusortseissa, joissa oli Yhdysvaltain lippu.

”Hän teki selväksi, että hänen seksuaalisten vaatimustensa tyydyttäminen – melkein missä ja milloin tahansa – oli ehdoton edellytys työsuhteelle.”

Dunphy kertoo toimineensa Giulianin liiketoimintakehitysjohtajana ja pr-konsulttina miljoonan dollarin vuosipalkalla mutta ilman virallista työsopimusta vuosina 2019–2021. Kanne väittää Giulianin sanoneen, että Dunphyn palkanmaksua piti odottaa ja tämän koko työsuhteen tuli pysyä salassa, kunnes Giulianin avioero olisi saateltu loppuun.

Giuliani toimi presidentti Trumpin lakimiehenä vuosina 2018–2021. Hän menetti asianajajan toimilupansa New Yorkin osavaltiossa ja pääkaupunki Washingtonissa toisteltuaan julkisuudessa valheita Yhdysvaltain kongressitalon valtauksesta tammikuussa 2021.

Giulianilla oli parempi maine ajaltaan New Yorkin pormestarina vuosina 1994–2001. Hän sai niin paljon kiitosta johtajuudestaan WTC-kaksoistornit 11. syyskuuta 2001 romahduttaneen al-Qaidan terrori-iskun jälkeen, että häntä alettiin kutsua ”Amerikan pormestariksi” ja Time-lehti valitsi hänet vuoden henkilöksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat