BBC: Britti­miehille luvataan rahaa, jos he esiintyvät siirtolaisten lasten isinä

Toimittaja selvitti asiaa esiintymällä raskaana olevana ja Britanniassa laittomasti oleilevana naisena.

Brittimiehille tarjotaan rahaa raskaana olevien siirtolaisten lasten isinä esiintymisestä, selviää Britannian yleisradioyhtiö BBC:n Newsnight-ohjelman selvityksestä. Ohjelman mukaan miehille luvataan jopa 10 000 puntaa (noin 11 500 euroa), jos heidän nimensä kirjataan syntymätodistukseen, jotta lapsi saa Britannian kansalaisuuden ja äiti mahdollisuuden hakea oleskelulupaa.

Huijauksia tekevät etsivät ihmisiä esimerkiksi Facebook-ryhmissä, vaikka se kielletään Facebookin säännöissä.

BBC selvitti asiaa esiintymällä raskaana olevana ja Britanniassa laittomasti oleilevana naisena.

Eräs palvelua välittävä, Thai-nimellä esiintynyt mies kuvaili peitetehtävässä olleelle toimittajalle prosessia erittäin helpoksi. Hän lupasi keksiä uskottavan tausta­tarinan viranomaisten huijaamiseksi. Lisäksi hän esitteli toimittajan brittimiehelle, joka oli valmis teeskentelemään isää korvausta vastaan.

Jos Britanniassa laittomasti oleileva ihminen saa lapsen, jonka toisella vanhemmalla on Britannian kansalaisuus tai pysyvä oleskelulupa, vauva saa syntymässään automaattisesti Britannian kansalaisuuden ja äiti voi hakea viisumia perhesiteen perusteella.

Tahallisesti väärien tietojen antaminen syntymätodistukseen on Britanniassa rikos.

BBC kertoo, ettei se pysty arvioimaan huijauksen laajuutta, sillä sisäministeriöllä ei ollut tarjota lukuja tutkimistaan tapauksista eikä se julkaise tietoja brittilasten ulkomaalaisille vanhemmille myönnettyjen viisumien määristä.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat