Paparazzit jahtasivat prinssi Harrya ja Meghania – WP: Taksi­kuski ei pitänyt tilannetta vaarallisena

CNN:n haastattelema turvamies kertoi olleensa enemmän huolissaan sivullisten, kuin Harryn ja Meghanin turvallisuudesta.

Prinssi Harry ja hänen vaimonsa Meghan kuvattuna New Yorkissa viime joulukuussa.

| Päivitetty

Britannian prinssi Harry ja hänen vaimonsa Meghan olivat osallisena ”katastrofaalisessa läheltä piti -takaa-ajossa”, kun paparazzi-kuvaajat seurasivat pariskunnan autoa New Yorkissa tiistaina. Asiasta kertoi prinssi Harryn tiedottaja keskiviikkona uutistoimisto Reutersin mukaan.

Auton kyydissä oli myös Meghanin äiti Doria Ragland.

Takaa-ajo alkoi sen jälkeen, kun Harry ja Meghan poistuivat Ms. Foundation Women of Vision Awards -palkinto­seremoniasta.

Harryn tiedottajan mukaan takaa-ajo kesti yli kaksi tuntia ja häiritsi myös muita autoja ja jalankulkijoita. Tilanteessa kerrotaan olleen mukana myös New Yorkin poliisi.

Tiedottajan mukaan paparazzit käyttäytyivät hyvin aggressiivisesti.

Harryn ja Meghanin yksityiseen turvatiimiin kuuluneen Chris Sanchezin mukaan paparazzi-kuvaajat aiheuttivat kaaoksen New Yorkin miljoonakaupungissa.

Sanchezia haastatteli yhdysvaltalaismedia CNN.

Hän kertoo olleensa enemmän huolissaan sivullisten turvallisuudesta kuin Harryn ja Meghanin.

Sanchezin mukaan takaa-ajoon osallistui yli kymmenen kulkuneuvoa mukaan lukien autot, skootterit ja polkupyörät. Hänen mukaansa kuvaajat eivät piitanneet punaisista valoista tai kadun reunoista.

Harrya ja Meghania osan matkasta kuljettanut taksikuski sen sijaan kertoo The Washington Postin haastattelussa, ettei tilanne hänen mielestään vaikuttanut kovin vaaralliselta.

Sukhcharn Singh kertoo ottaneensa pariskunnan, turvamiehen sekä Raglandin kyytiin tiistaina poliisiaseman luota Upper East Siden kaupunginosasta. Singhin mukaan heitä seurattiin liikenteessä: kaksi autoa pyrki jatkuvasti ajamaan taksin viereen ja autoissa olleet ottivat valokuvia.

”Mutta en kutsuisi sitä takaa-ajoksi”, Singh sanoo WP:lle. ”En missään vaiheessa tuntenut olevani vaarassa. Ei se ollut kuin takaa-ajo jossain elokuvassa.”

Singhin mukaan Harryn ja Meghanin turvamies huolestui paparazzeista ja pyysi Singhiä palaamaan takaisin poliisiasemalle muutaman minuutin ajon jälkeen. Niinpä hän ajoi seurueen takaisin paikkaan, josta heidät otti kyytiin.

Singh sanoi olevansa siinä käsityksessä, että paparazzit olivat seuranneet Harryn ja Meghanin seuruetta jo ennen kuin hän otti heidät kyytiin.

Singh sanoo, että Harry ja Meghan olivat taksimatkan aikana hiljaisia ja ”vaikuttivat pelokkailta”.

”Mutta se on vain New York – se on turvallinen.”

New Yorkin poliisi oli ollut tiistai-iltana auttamassa Harryn ja Meghanin yksityistä turvatiimiä.

Poliisin mukaan pariskunta pääsi määränpäähänsä, vaikka kuvaajat tekivät matkasta haastavan. Poliisin mukaan yhtään kolaria ei raportoitu eikä kukaan loukkaantunut. Ketään ei myöskään ole pidätetty tapahtumien johdosta, poliisin tiedottaja sanoi.

New Yorkin kaupungin pormestari Eric Adams kertoi keskiviikkona uutistoimisto Reutersin mukaan, että häntä oli tiedotettu kahden New Yorkin poliisin mahdollisesta loukkaantumisesta tapahtumien yhteydessä.

Jopa kymmenen minuutin takaa-ajo New Yorkin kaltaisessa kaupungissa on erittäin vaarallista, Adams sanoi toimittajalle pitämässään tiedotus­tilaisuudessa.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman, pariskuntaa lähellä olevan lähteen mukaan Harrya ja Meghania ajoi takaa noin kuusi autoa, joissa oli tummennetut lasit. Lähteen mukaan autot ajoivat edesvastuuttomasti ja vaaransivat pariskunnan saattueen sekä sivullisia.

”Takaa-ajo olisi voinut aiheuttaa kuolonuhreja”, hän sanoi.

Harryn äiti prinsessa Diana kuoli auto-onnettomuudessa Pariisissa vuonna 1997. Samassa yhteydessä paparazzit olivat jahdanneet Dianan autoa kamerat olalla.

Harry ja Meghan luopuivat kuninkaallisista tehtävistään vuonna 2020 ja muuttivat Britanniasta Yhdysvaltoihin. Yhtenä syynä muutolle on pidetty pariin kohdistuvaa jatkuvaa mediahuomiota.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat