Neljän lapsen väitettiin löytyneen elossa viidakosta tuhoisan lento­turman jälkeen, presidentti perui puheensa

Lapsista vanhin on 13-vuotias ja nuorin vain 11 kuukauden ikäinen. Nelikkoa oli etsinyt yli sata sotilasta vainukoirien kanssa.

| Päivitetty

Kolumbiassa neljän kadoksissa olleen lapsen väitettiin löytyneen elossa keskeltä Amazonin sademetsää yli kaksi viikkoa sitten sattuneen tuhoisan lentoturman jälkeen.

Alkuperäisväestöön kuuluvan nelikon löytymisestä kertoi maan presidentti Gustavo Petro Twitterissä. Torstaina illalla presidentti kuitenkin perui puheensa ja kertoi poistaneensa aiemman twiittinsä, jossa hän kertoi lasten löytymisestä.

Presidentin mukaan lasten etsintä jatkuu yhä.

Toukokuun 1. päivänä sattuneessa onnettomuudessa kuoli kolme aikuista.

Pelastajat uskovat koneessa matkustaneiden lasten harhailleen viidakossa turman jälkeen. Vanhin lapsista on 13-vuotias ja nuorin vain 11 kuukauden ikäinen. Kahden muun iät ovat yhdeksän ja neljä.

Kolumbialaispresidentti kuvaili aiemmassa twiitissään lasten etsintöjä vaivalloisiksi. Lapsia etsi yli sata sotilasta vainukoirien kanssa.

Keskiviikkona maan asevoimat olivat kertoneet, että etsintöjä oli tehostettu sen jälkeen, kun pelastajat olivat löytäneet kepeistä ja oksista rakennetun väliaikaissuojan. Tämä sai heidät uskomaan, että joku oli selvinnyt onnettomuudesta.

Asevoimien julkaisemissa kuvissa näkyi, että maassa oli myös sakset ja hiuslenkki. Aiemmin viidakosta oli puolestaan löytynyt vauvan juomapullo ja puoliksi syöty hedelmä.

Maanantain ja tiistain aikana sotilaat olivat löytäneet lentäjän ja kahden aikuisen ruumiit. Toinen kuolleista matkustajista oli lasten äiti. Perhe kuuluu huitoto-heimoon.

Heidän koneensa oli ollut matkalla San Jose del Guaviareen, joka on yksi tärkeimmistä kaupungeista Kolumbian puolella Amazonin sademetsässä.

Etsintöjä olivat hankaloittaneet muun muassa villieläimet, raskas sade ja jättimäiset puut, jotka voivat kasvaa jopa 40 metrin korkuisiksi.

Etsijöillä oli ollut apunaan kolme helikopteria, joista yksi oli soittanut ilmasta lasten isoäidin nauhoittamaa viestiä.

Huitoton kielellä esittämässään viestissä hän oli pyytänyt lapsia lopettamaan liikkumisen.

Viranomaiset eivät ole antaneet arvioita siitä, mikä aiheutti koneen putoamisen.

Lentäjä oli ilmoittanut ongelmista moottorin kanssa vain minuutteja ennen kuin kone katosi tutkasta, kertoo Kolumbian katastrofivirasto.

Lentokoneella kulkeminen on yleistä alueella, koska teitä on harvakseltaan ja joen kautta kulkeminen on niin ikään vaikeaa.

Oikaisu 18.5.2023 kello 19.19: Juttua päivitetty kauttaaltaan tiedolla, ettei lapsia olekaan löydetty elossa. Jutussa luki aluksi virheellisesti, että Kolumbian presidentin mukaan lapset olisivat löytyneet viidakosta hengissä. Presidentti kuitenkin perui puheensa lapsien löytymisestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat