Kuvat ja video näyttävät, miten Bahmut on tuhoutunut Mariupolin lailla

Ukrainan ja Venäjän joukot ovat taistelleet Itä-Ukrainassa sijaitsevan Bahmutin kaupungin hallinnasta verisesti kuukausia.

| Päivitetty

Avaruusteknologiayhtiö Maxar julkaisi keskiviikkona uusia satelliittikuvia Ukrainan Bahmutista.

Itä-Ukrainassa sijaitseva kaupunki on ollut kuukausien ajan yksi Venäjän hyökkäyssodan päänäyttämöistä. Ukrainan puolustajat ovat taistelleet kaupungin hallinnasta muun muassa venäläisen yksityisarmeija Wagnerin joukkoja vastaan.

Donetskin alueen sotilashallinnon päällikkö Pavlo Kyrylenko kertoi jo tammikuussa, että merkittävä osa Bahmutin infrastruktuurissa oli tuhoutunut taisteluissa. Maxar julkaisi tuolloinkin satelliittikuvia Venäjän aiheuttamista tuhoista kaupungissa.

Nyt Maxarin julkaisemat uudet kuvat näyttävät, kuinka hävitys on jatkunut kuluneiden reilun neljän kuukauden aikana. Bahmutin tuhoa voi kuvailla jo täydelliseksi.

Maxar julkaisi tuoreiden satelliittikuvien rinnalla vuotta aiemmin otettuja kuvia, joissa näkyvät samat alueet. Nyt kaupungin – jossa ennen Venäjän laajaa hyökkäyssotaa asui yli 70 000 ihmistä – asuintaloista, kouluista ja muista rakennuksista on jäljellä enää raunioita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat