Jo 14 kuollut Italian tulvissa, The Guardian: Tulvat pahimpia sataan vuoteen

Lähes parikymmentä jokea on tulvinut Emilia-Romagnan alueella alkuviikon rankkasateiden vuoksi, mutta vesi on alkanut jo paikoin laskea.

| Päivitetty

Italian tulvissa kuolleiden lukumäärä on noussut 14:een, viranomaiset kertoivat uutisotimisto AFP:lle. Lisäksi tuhansia ihmisiä on evakuoitu kodeistaan.

Lähes parikymmentä jokea tulvii Emilia-Romagnan alueella alkuviikon rankkasateiden vuoksi. Kokonaisia asuin- ja peltoalueita on jäänyt veden alle, minkä lisäksi satoja teitä on vaurioitunut ja kotieläimiä hukkunut.

Brittilehti The Guardianin mukaan kyseessä ovat pahimmat tulvat Italiassa sataan vuoteen. Tulvien kerrotaan aiheuttaneen ainakin 280 maanvyörymää.

Jalankulkija kantoi koiraansa tulvineella kadulla Lugossa Italiassa torstaina.

Viimeisin kuolonuhri löydettiin tulvaveden täyttämästä talosta Faenzassa Ravennan maakunnassa.

Torstaina taas löydettiin kuolleena muun muassa kaksi noin 70-vuotiasta maanviljelijää pohjoisen Emilia-Romagnan alueella. Heidän epäillään kuolleen saatuaan sähköiskun siirtäessään jääkaappia tulvivaan taloon, paikalliset tiedotusvälineet kertoivat.

Torstaina viranomaiset myös määräsivät kolme kylää lisää tyhjennettäviksi Ravennan lähistöllä.

Vesi on paikoin alkanut laskea, ja osa asukkaista on päässyt takaisin vedestä ja mudasta kärsineisiin koteihinsa. Torstaina vettä satoi enää vähän, ja perjantaiksikin on ennustettu enää tihkusadetta.

Italian maatalousministerin Francesco Lollobrigidan mukaan tulvien aiheuttamia materiaalisia vahinkoja on vielä mahdotonta arvioida täsmällisesti, sillä suuri osa alueesta on yhä veden alla.

Poliisiauto ajoi Lugossa torstaina.

Asukkaita pelastettiin kuormaajalla keskiviikkona Massa Lombardan kylässä Italiassa.

Maanviljelijät keräsivät sikoja kuljettaakseen ne pois tulvivalta sikatilalta Lugossa torstaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat