Britannia vahvistaa: Ukraina on käyttänyt Storm Shadow -ohjuksia

Viime viikolla selvisi, että Britannia oli toimittanut Ukrainaan pitkän kantaman ohjuksia.

Britannian puolustusministeri Ben Wallace kertoi viikko sitten maan parlamentille, että Britannia aikoo toimittaa Ukrainaan ”pidemään kantaman” aseita. Kuva otettu keskiviikkona, jolloin Wallace tapasi Saksan-kollegansa Boris Pistoriuksen.

Ukraina on käyttänyt Britannian sille toimittamia pitkän kantaman Storm Shadow -ohjuksia, vahvistaa Britannian puolustusministeri Ben Wallace uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Voin sanoa vain, että käsitykseni mukaan sitä [ohjusta] on käytetty sen jälkeen kun ilmoitimme sen toimittamisesta, mutta en avaa yksityiskohtia”, sanoi Wallace tiedotustilaisuudessa Norjan puolustusministerin Bjørn Arild Gramin kanssa torstaina.

Viime viikolla selvisi, että Britannia oli toimittanut Ukrainaan pitkän kantaman Storm Shadow -ohjuksia.

Ohjusten kantama on ainakin 250 kilometriä. Teoriassa Storm Shadow’n kantama riittäisi oikeasta paikasta laukaistuna kattamaan koko Krimin niemimaan jo tämän hetkisessä rintama­tilanteessa.

Katso HS:n Ukraina-studion jakso aiheesta: Ukrainan saamat Storm Shadow -ohjukset ovat ideaali lisä, arvioi eversti

Norjan Gram sanoi tiedotustilaisuudessa lisäksi, ettei Norjalla toistaiseksi ole suunnitelmia toimittaa F-16-hävittäjiä Ukrainaan.

Ukrainan haave hävittäjistä nousi jälleen alkuviikosta esille, kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vihjaisi vierailtuaan Britanniassa, että päätös länsihävittäjistä voisi tulla piankin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat