Discord-vuodosta epäilty pysyy vankeudessa oikeudenkäynnin alla, syyttäjät: ”Yhä uhka kansalliselle turvallisuudelle”

Jack Teixeiraa syytetään muun muassa kansalliseen puolustukseen liittyvien tietojen säilyttämisestä ja välittämisestä.

Poliisi partioi liittovaltion oikeustalon ulkopuolella Worcesterissa Massachusettsin osavaltiossa ennen Jack Teixeiran kuulemista perjantaina.

Yhdysvalloissa salaisten asiakirjojen vuotamisesta epäilty Jack Teixeira ei pääse vapaaksi oikeudenkäynnin alla, liittovaltion tuomari päätti perjantaina. Syyttäjien mukaan mies on yhä uhka kansalliselle turvallisuudelle.

21-vuotiasta ilmavoimien kansalliskaartilaista syytetään kansalliseen puolustukseen liittyvien tietojen säilyttämisestä ja välittämisestä sekä salassa pidettävien asiakirjojen tahallisesta säilyttämisestä.

Discord-viestipalvelusta muualle verkkoon levinneissä asiakirjoissa esiintyi mittava määrä erittäin arkaluontoisia tietoja. Niissä kerrottiin muun muassa Yhdysvaltain vakoilleen liittolaisiaan Israelia ja Etelä-Koreaa. Asiakirjat antoivat myös ymmärtää, että Yhdysvallat on huolissaan Ukrainan sotilaallisesta kapasiteetista maan puolustautuessa Venäjän hyökkäystä vastaan.

Syyttäjien mukaan Teixeiralla voi edelleen olla pääsy salaisiin asiakirjoihin. Lisäksi he arvioivat, että vihamieliset valtiot voisivat auttaa häntä pakenemaan, jos hänet vapautettaisiin vankilasta.

Syyttäjien mukaan Teixeira on myös esittänyt menneisyydessä väkivaltaisia lausuntoja.

Puolustusasianajajien mukaan heidän asiakkaallaan ei ole enää pääsyä salaisiin asiakirjoihin ja hallinto liioittelee syytetyn aiheuttaman uhan. Asianajajien mukaan Teixeira pitäisi päästää isänsä huostaan oikeudenkäyntiä odottamaan.

Teixeira pidätettiin viime kuussa. Jos 21-vuotias ilmavoimien kansalliskaartilainen tuomitaan, hän voi saada reilusti toistakymmentä vuotta vankeutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat