Mediat: Lavrovin pakote­listattu tytär on Georgiassa, hotellilla mielen­osoittajia

Mediatietojen mukaan poliisi pidätti lauantaina useita mielenosoittajia, jotka protestoivat Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin perheen väitettyä lomailua Georgiassa.

Perjantaina georgialaisia oli kokoontunut Tbilisin lentokentän ulkopuolelle protestoimaan suoran lentoliikenteen käynnistymistä Moskovan ja Tbilisin välillä.

Mediassa levisi lauantaina tieto siitä, että Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin tytär olisi pakotteistaan huolimatta lomailemassa Georgiassa.

Georgialaiskanava Mtavarin lähteyttämättömien tietojen mukaan Sergei Lavrovin pakotelistattu tytär Jekaterina Vinokurova olisi saapunut Georgiassa sijaitsevaan hotelliin. Kvareli Lake Resort -hotellilla on mediatietojen mukaan määrä viettää Vinokurovan aviomiehen veljen häitä.

Tieto keräsi lauantaina hotellin ulkopuolelle suuren määrän vihaisia mielenosoittajia, joita poliisi alkoi pidättää. Mielenosoittajat vaativat venäläisten välitöntä lähtemistä pois Georgiasta.

Levottomuuksista kertovat muun muassa puolalainen verkkouutispalvelu Visegrád 24 Twitterissä, yhdysvaltalaisrahoitteisen Radio Free Europen Georgian-osasto Eho Kavkaza -julkaisu ja maanpaossa toimiva venäläiskanava Dožd.

Venäjä miehittää osia Etelä-Kaukasiassa sijaitsevasta Georgiasta. Ulkoministerinä vuodesta asti 2004 toiminutta Sergei Lavrovia pidetään yhtenä pääarkkitehdeista Venäjän ja Georgian viisi päivää kestäneessä sodassa vuonna 2008.

Georgialaisen oppositiopoliitikon Nika Melian mukaan hotelli vahvisti hänelle, että siellä oleskelee venäläisministerin perhettä, kertoo Eho Kavkaza. Julkaisu kertoo kuitenkin myös, että hotelli on virallisesti kieltänyt, että Lavrovin perhe oleskelisi alueella.

Georgian pääkaupungista Tbilisistä uutisoivan Tbilisi Life -Telegram-kanavan mukaan poliisi olisi pidättänyt ainakin kymmenen aktivistia ja poliitikkoa. Kanavan mukaan sisäministeriö ei ole tiedottanut pidätyksistä virallisesti.

Kanava kertoo, että poliisi ja sen erikoisjoukot olisivat lauantaina päivystäneet hotellilla mielenosoitusten vuoksi aamusta alkaen.

Perjantaina lukuisia georgialaisia kokoontui Tbilisin lentokentän ulkopuolelle protestoimaan suoran lentoliikenteen käynnistymistä Moskovan ja Tbilisin välillä.

Lentokielto määrättiin vuonna 2019, kun Georgiassa oli Venäjän-vastaisia mielenosoituksia.

Myös Ukrainan ulkoministeriön tiedottaja Oleg Nikolenko kritisoi lentokiellon purkamista ja muistutti, että Venäjä miehittää viidesosaa Georgiasta.

”Maailma eristää Venäjää pakottaakseen sen lopettamaan sodan, mutta Georgia toivottaa venäläiset lentoyhtiöt tervetulleeksi ja lähettää omansa Moskovaan. Kaikki tämä samaan aikaan kun Venäjä miehittää 20:tä prosenttia Georgian alueesta”, Nikolenko kritisoi.

Mielenosoittajia Tbilisin lentokentällä perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat