Helikopterista laskettiin viidakkoon sata selviytymis­pakkausta: Neljän lapsen etsintä jatkuu kolme viikkoa lento­turman jälkeen

Kolumbian presidentti ehti jo ilmoittaa virheellisesti, että lapset olisi löydetty hengissä.

Sotilaat laskivat selviytymispakkauksia helikopterista Solanon kunnassa Caquetán alueella Kolumbiassa lauantaina.

Kolumbian asevoimat laski viikonloppuna helikopterista viidakkoon yli sata selviytymispakkausta siltä varalta, että kolme viikkoa kateissa olleet neljä lasta löytäisivät niitä. Asiasta kertovat muun muassa sanomalehti El Espectador ja uutiskanava CNN en Español.

Selviytymispakkauksissa on muun muassa vesipulloja, täytepatonkeja ja keksejä sekä soihtuja ja pillejä pelastajien huomion herättämiseksi.

Lapset olivat matkustajina pienlentokoneessa, joka putosi viidakkoon Caquetán ja Guaviren alueiden välimaastoon 1. toukokuuta. Lentäjä ja kaksi aikuista matkustajaa löydettiin kuolleina turmapaikalta, mutta lapsia ei. Toinen kuolleista matkustajista oli lasten äiti. Perhe kuuluu huitoto-alkuperäiskansaan.

Cessna 206 -lentokoneen turmapaikka.

Ainakin osan lapsista on uskottu selvinneen koneen putoamisesta, sillä pelastajat löysivät kepeistä ja oksista rakennetun väliaikaissuojan. Viidakosta löytyi myös tuttipullo, puoliksi syöty hedelmä ja jalanjälkiä.

Lapset ovat iältään 11 kuukautta, 4 vuotta, 9 vuotta ja 11 vuotta.

Pelastajien löytämä tuttipullo.

Tapauksesta tuli alkuperäistä suurempi kansainvälinen uutinen, kun Kolumbian presidentti Gustavo Petro ilmoitti viime keskiviikkona suureksi yllätykseksi, että kaikki neljä lasta oli löydetty hengissä. Torstaina hän kuitenkin perui puheensa. Petro pyysi virhettä anteeksi mutta ei selittänyt, miten asiasta saattoi olla syntynyt niin merkittävä väärinkäsitys.

”Odotan, että lapset löydetään hengissä”, Petro sanoi perjantaina kolumbialaisen El País -sanomalehden mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat