Koulun makuu­sali syttyi tuleen Guyanassa, ainakin 19 kuoli

Guyanan presidentti kuvaili turmaa suureksi katastrofiksi, joka on kauhea ja tuskallinen.

Koulun makuusalin palon syttymissyystä ei heti ollut täyttä varmuutta. Kuva Mahdiasta 22. toukokuuta.

| Päivitetty

Ainakin 19 lasta on kuollut ja useita on loukkaantunut koulun makuusalin tulipalossa Guyanassa Etelä-Amerikassa, kertoivat viranomaiset maanantaina.

Aiemmin kerrottiin, että palossa olisi kuollut ainakin 20 ihmistä, mutta uhriluku on sittemmin tarkentunut.

Tuli pääsi irti sunnuntain vastaisena yönä Mahdiassa, joka sijaitsee parisataa kilometriä etelään Guyanan pääkaupungista Georgetownista. Loukkaantuneita lapsia evakuoitiin maanantaina helikoptereilla Georgetowniin.

Paloviranomaisten ilmoituksen mukaan 14 lasta kuoli tulipalossa ja viisi menehtyi vammoihinsa paikallisessa sairaalassa.

Tulipalon syttymissyystä ei heti ollut täyttä varmuutta. Opposition kansanedustaja Natasha Singh-Lewis vaati viranomaisia aloittamaan välittömästi tutkimukset asiasta.

”On saatava selville, miksi tämä kauhistuttava ja tappava onnettomuus sattui ja ryhdyttävä kaikkiin mahdollisiin toimiin, jotta tällaista tragediaa ei enää tapahtuisi”, kansanedustaja evästi.

Guyanan presidentti Irfaan Ali kuvaili turmaa suureksi katastrofiksi, joka on kauhea ja tuskallinen.

Guyanassa asuu noin 800 000 asukasta. Entinen Hollannin sekä Britannian siirtomaa kuuluu Etelä-Amerikan köyhimpiin maihin.

Kuva Mahdiasta 22. toukokuuta.

Oikaisu 23.5.2023 kello 9.58: Jutussa kerrottiin ensin virheellisesti, että Guyanassa asuu vajaat miljoona asukasta ja että kyseessä olisi entinen Belgian ja Hollannin siirtomaa. Oikeasti Guyanassa on noin 800 000 asukasta ja maa on entinen Hollannin sekä Britannian siirtomaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat