Koulun makuusali syttyi tuleen Guyanassa Etelä-Amerikassa, ainakin 19 kuoli

Loukkaantuneita lapsia evakuoitiin maanantaina helikoptereilla Georgetowniin.

Lapsia vietiin sairaalaan hoidettavaksi tulipalon takia Guyanan Georgetowniin.

| Päivitetty

Ainakin 19 lasta on kuollut ja useita on loukkaantunut koulun makuusalin tulipalossa Guyanassa Etelä-Amerikassa, kertoivat viranomaiset maanantaina.

Tuli pääsi irti sunnuntain vastaisena yönä Mahdiassa, joka sijaitsee parisataa kilometriä etelään Guyanan pääkaupungista Georgetownista. Loukkaantuneita lapsia evakuoitiin maanantaina helikoptereilla Georgetowniin.

Paloviranomaisten ilmoituksen mukaan 14 lasta kuoli tulipalossa ja viisi menehtyi vammoihinsa paikallisessa sairaalassa.

Tulipalon syttymissyystä ei heti ollut täyttä varmuutta. Opposition kansanedustaja Natasha Singh-Lewis vaati viranomaisia aloittamaan välittömästi tutkimukset asiasta.

”On saatava selville, miksi tämä kauhistuttava ja tappava onnettomuus sattui ja ryhdyttävä kaikkiin mahdollisiin toimiin, jotta tällaista tragediaa ei enää tapahtuisi”, kansanedustaja evästi.

Guyanassa asuu noin 800 000 asukasta. Entinen Hollannin sekä siirtomaa kuuluu Etelä-Amerikan köyhimpiin maihin.

Juttua muokattu 22.5. kello 21.50: Päivitetty uusi uhriluku ja tietoa kuolleista.

Oikaisu 23.5.2023 kello 10: Jutussa kerrottiin ensin virheellisesti, että Guyanassa asuu vajaat miljoona asukasta ja että kyseessä olisi entinen Belgian ja Hollannin siirtomaa. Oikeasti Guyanassa on noin 800 000 asukasta ja maa on entinen Hollannin sekä Britannian siirtomaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat