10-vuotias lapsi kuoli pudottuaan koulun liikunta­hallin katolta

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta Svedalan kunnassa, kun lapset ovat kiivenneet koulurakennusten katoilla. Pelastustoimen mukaan kyse on ongelmasta, joka on ollut laajasti tiedossa.

Lapsi putosi koulun liikuntahallin katolta ja kuoli Etelä-Ruotsissa Svedalan kunnassa. Tapauksesta kertovat ruotsalaismediat, esimerkiksi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT ja Ruotsin radio.

10-vuotias tyttö putosi sunnuntai-iltana koulun katolta, ja maanantaina kunnan koulutusjohtaja Lise-lott Nilsson vahvisti SVT:n mukaan tytön kuolleen.

Ambulanssi ja pelastustyöntekijät saivat hälytyksen tapahtumapaikalle sunnuntaina iltakahdeksan aikaan.

”Pudotusta on ollut kenties 10 metriä”, sanoo Arly Jensen Svedalan pelastustoimesta.

Tyttö vietiin putoamisen jälkeen sairaalaan, mutta hän kuoli vammoihinsa, Svedalan kunnan tiedotteessa kerrotaan. Kunnan mukaan poliisi tutkii tapausta.

Maanantaina kunnan kouluissa oli tarjolla kriisiapua oppilaille ja opettajille. Tapaus on koskettanut kuntaa syvästi, SVT kertoo.

”Se, mikä ei olisi saanut tapahtua, tapahtui täällä meidän luonamme”, Nilsson sanoo.

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun lapset ovat kiivenneet koulun katolle ja juoksennelleet siellä, pelastustoimesta kerrotaan. Jensenin mukaan kyse on ongelmasta, joka on ollut laajasti tiedossa.

Myös kunta varoitti tapauksen jälkeen ongelmasta.

”Hieman luovuutta käyttäen lasten ei ole vaikeaa nousta katolle”, Nilsson sanoo SVT:n mukaan.

Nilssonin mukaan on kuitenkin vaikeaa estää lapsia kiipeämästä koulurakennusten katoille, sillä rakennusten muoto tekee sen mahdolliseksi, Ruotsin radio kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat