Prinssi Harry hävisi oikeus­jutun poliisin turvatoimista

Brittihallinnossa päätöstä perusteltiin sillä, että varakkaiden henkilöiden ei tulisi voida ostaa poliisilta turvapalveluja ja henkivartijoita.

Harry ja hänen lakitiiminsä lähtemässä oikeudesta maaliskuussa 2023.

Britannian prinssi Harry on hävinnyt oikeusjutun hänen käyttämistään turvatoimista. Oikeusjutussa oli kyse Harryn vaatimuksesta saada yhä käyttää poliisin turvapalveluja vieraillessaan Britanniassa.

Asiasta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Harry ja hänen puolisonsa herttuatar Meghan luopuivat kuninkaallisista tehtävistään ja irtautuivat brittihovin sisäpiiristä vuonna 2020. Samalla he menettivät oikeuden julkisin varoin kustannettuun elämään – siis myös turvapalveluihin.

Harryn lakattua olemasta ”työssäkäyvä kuninkaallinen” oikeudessa on puitu mahdollisuutta, että prinssi voisi kustantaa poliisin turvatoimet omasta pussistaan. Pyyntöön ei kuitenkaan suostuttu.

Brittihallinnossa asiaa perusteltiin sillä, että varakkaiden henkilöiden ei tulisi voida ostaa poliisilta turvapalveluja ja henkivartijoita.

Harry ja Meghan olivat viime viikolla jälleen otsikoissa, kun paparazzit seurasivat pariskunnan autoa New Yorkissa Yhdysvalloissa. Auton kyydissä oli myös Meghanin äiti Doria Ragland.

Harryn tiedottaja kertoi tuolloin paparazzien käyttäytyneen hyvin aggressiivisesti, mutta heidän taksinkuljettajansa mukaan tilanne ”ei vaikuttanut kovin vaaralliselta”.

Myös New Yorkin poliisi oli tapahtuneessa mukana auttamassa Harryn ja Meghanin yksityistä turvatiimiä.

Harryn äiti prinsessa Diana kuoli auto-onnettomuudessa Pariisissa vuonna 1997. Ennen Dianan kuolemaa paparazzit olivat jahdanneet häntä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat