Puolustusministeri Šoigu: Venäjä vastaa Belgorodin iskuun voimalla

Šoigun mukaan taisteluissa haavoittuneille venäläisille ja kuolleiden perheille on luvassa jopa miljoonien ruplien arvoisia avustuksia.

Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu puhui Moskovassa keskiviikkona.

Venäjä vastaa Belgorodin iskun kaltaisiin hyökkäyksiin ”voimalla”, Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu sanoo Venäjän valtio-omisteisen tietotoimisto Ria Novostin mukaan.

”Vastaamme jatkossakin ripeästi ja äärimmäisen ankarasti tällaisiin Ukrainan militanttien toimiin”, Šoigu sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Venäjällä lähellä Ukrainan rajaa sijaitsevaan Belgorodiin iskettiin maanantaina ja Venäjän mukaan uudelleen tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. AFP:n mukaan Venäjä väittää joukkojensa tappaneen ”70 Ukrainan terroristia”, tuhonneensa ajoneuvoja ja ajaneensa taistelijat takaisin rajan yli.

Šoigun mukaan taisteluissa haavoittuneille venäläisille ja kuolleiden perheille on luvassa jopa miljoonien ruplien arvoisia avustuksia.

Hyökkäyksen tekijöiksi on ilmoittautunut kaksi venäläistä vastarinta­ryhmää, joista toinen on osa Ukrainan asevoimia. Hyökkääjät ovat kertoneet videoilla olevansa venäläisiä, jotka ovat ”palanneet kotiin”. Venäjä väittää silti, että hyökkääjät olivat ukrainalaisia.

Lue lisää: NY Times: Tekijöillä vaikuttaa olleen yhdysvaltalais­valmisteisia panssari­ajoneuvoja

Lue lisää: Hyökkäys Belgorodiin herättää Venäjällä huolta – ”En ole nähnyt mitään tällaista”

Lue lisää: Asiantuntija: Venäjä vallannut takaisin raja-aseman ja pakottanut ukrainalaiset joukot rajan taakse

Lue lisää: Röyhkeää ja älykästä, sanoo asiantuntija

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat